Places logo
Menu

Meerderheid websites thuiszorginstanties zijn niet goed beveiligd

Meerderheid websites thuiszorginstanties zijn niet goed beveiligd

Thuiszorg biedt hulp aan mensen die een ziekte of beperking hebben en daarom thuis hulp of begeleiding nodig hebben. Afhankelijk van de situatie kunnen mensen hulp krijgen van een wijkverpleegkundige, begeleiding in het dagelijks leven of hulp bij het huishouden. Mensen kunnen deze hulp aanvragen bij de gemeente of bij particuliere instanties. Thuiszorginstanties beschikken vaak over een website waar mensen informatie kunnen vinden. Voldoen deze websites aan de eisen van tegenwoordig? Zijn ze goed beveiligd en zichtbaar op diverse apparaten? Telefoonboek.nl heeft er onderzoek naar gedaan.

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar 1,6 miljoen verschillende instanties geregistreerd staan. Bezoekers kunnen hier telefoonnummers en adressen vinden. Op de website staan 2.681 thuiszorginstanties geregistreerd.

Beveiligde websites

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de geregistreerde thuiszorginstanties niet over een beveiligde website beschikt. Dit betekent dat slechts 27% van de websites wel beveiligd is. Een website moet aan verschillende eisen voldoen om goed beveiligd te zijn. Een belangrijke eis is dat de site beschikt over een SSL-certificaat. Een website met een SSL-certificaat herken je aan HTTPS dat aan het begin van de URL staat. Wanneer de URL van een website begint met HTTP is er geen sprake van een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Socket Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen een webserver en browser worden verstuurd geheim blijven voor buitenstaanders en niet gestolen kunnen worden.

Responsive websites

Hoewel de websites niet goed scoren op beveiliging doen de websites van thuiszorginstanties het wel goed op responsiveness. Van de onderzochte websites beschikt namelijk 81% over een responsive website. Dit is een website die mee schaalt naar het formaat van het apparaat waarmee de bezoeker de website bekijkt. Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig een website via hun tablet of telefoon. Het is dan prettig als de tekst op de website goed zichtbaar is op een klein apparaat.

Belang van beveiliging

Uit het onderzoek blijkt dat veel thuiszorginstanties hun websites kunnen verbeteren wat betreft beveiliging. Dit is belangrijk omdat mensen bij het aanvragen van thuiszorg hun persoonlijke gegevens moeten achter laten op de website. Een beveiligde website kan voorkomen dat deze persoonlijke gegevens door buitenstaanders worden opgepikt. J. Rutten, manager van Places Websites, benadrukt het belang van een beveiligde website: "Een website die goed beveiligd is wordt meer gewaardeerd door Google. De organisatie krijgt dan een hogere positie in de zoekresultaten en kan daardoor sneller worden gevonden door geïnteresseerden."

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!