Places logo
Menu

Meerderheid bedrijfswebsites slecht leesbaar op mobiel

Meerderheid bedrijfswebsites slecht leesbaar op mobiel

Een website doet dienst als online visitekaartje, zorgt voor een betere vindbaarheid van het bedrijf en moet dienen als eerste vraagbaak voor de klant. Dit geldt natuurlijk ook voor de smartphone: het opzoeken van bedrijfsgegevens doe je tegenwoordig vanuit je broekzak. De desktop krijgt steeds meer concurrentie van smartphones en tablets als surfmedium. In 2014 bleek al dat bijna de helft van het zoekverkeer op Google via de mobiele telefoon verliep; dat aantal zal nu alleen maar groter zijn geworden. Dat hebben alleen nog niet alle ondernemers evengoed door: meer dan de helft van de websites zijn namelijk nog niet optimaal bruikbaar voor mobiel.

Mobielvriendelijk en responsive

Telefoonboek.nl onderzocht 375.496 URL"s op hun mobielvriendelijkheid. Let op: het begrip mobielvriendelijk omvat niet alleen responsive websites, maar ook aparte websites die speciaal voor de smartphone zijn ontwikkeld. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt.

Onleesbare teksten

Er zijn nog genoeg websites te vinden waarbij het mobiele gebruiksgemak nog niet geoptimaliseerd is. Maar liefst 54,9% van de 375.496 onderzochte URL"s zijn nog niet mobielvriendelijk. In deze gevallen wordt het normale formaat van de desktopversie geopend op de mobiele telefoon. Het gevolg: onleesbare teksten, niet werkende interfaces en het wegvallen van delen van de pagina.

Aderlating

Dat is nogal een aderlating vindt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Het surfen op mobiel en tablet wint al een paar jaar steeds meer aan terrein, daar moéten ondernemers eigenlijk wel in meegaan. De markt voor mobiel internet is inmiddels volwassen geworden. Dan is het ontzettend jammer dat meer dan de helft van de websites niet optimaal werken op de smartphone."

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!