Places logo
Menu

Meer dan een derde bioscopen matig bereikbaar

Meer dan een derde bioscopen matig bereikbaar

Vandaag begint het Internationaal Filmfestival Rotterdam: de gehele stad, en eigenlijk heel film liefhebbend Nederland, trekt richting de bioscoop. Tevens is er in de rest van het land, vooral in de filmhuizen, vaak iets speciaals te doen ter ere van dit filmfestival. Wat er precies te doen is? Daarvoor zou er even gebeld moeten worden naar de plaatselijke bioscoop. Wellicht ook handig voor het maken van een reservering. Telefoonboek.nl zocht daarom uit hoe het gesteld is met de telefonische bereikbaarheid van Nederlandse bioscopen.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 200 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Bioscoop'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 73 van de 200 zalen het geval. Dat betekent dat 36,5% van de onderzochte bioscopen meer dan drie keer niet te bereiken was. 63,5% krijgt weinig tot geen klachten.

JT en Pathé

Onder de 73 bedrijven met drie of meer mislukte belpogingen worden veel bioscopen teruggevonden van Pathé (25 maal) en JT (12). De vestiging van Pathé in Amersfoort spande de kroon wat betreft gemiste belletjes: maar liefst 311 bezoekers van Telefoonboek.nl gaven aan dat deze bioscoop hun oproep niet aannam. De vestiging in Rotterdam komt op de tweede plaats met 255 mislukte belpogingen, de Pathé in Breda op plaats drie (209 mislukte pogingen).

Matige score

63,5% van de bioscopen is goed bereikbaar, een zeer matige score. Dat vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Inmiddels gaat er al een groot deel van de reserveringen online, maar sommige bezoekers geven nog steeds de voorkeur aan een telefonische reservering. Bovendien is de telefoon vaak nog de eerste vraagbaak voor de klant. Een telefoontje missen kan dus een gemis van omzet betekenen."

Nooit meer een telefoontje missen? Places Antwoordservice biedt u optimale bereikbaarheid voor de scherpste prijs. Kijk voor meer informatie op places.nl/antwoordservice. 

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!