Places logo
Menu

Meer dan de helft van de boekhandels heeft een veilige website

Meer dan de helft van de boekhandels heeft een veilige website

Op meer dan de helft van de websites van boekhandels staan de gegevens van gebruikers veilig opgeslagen. Dat blijkt uit onderzoek van Places Nieuws. Maar liefst 54% van de werkende websites bleek te beschikken over een SSL-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat gegevens veilig zijn op websites en niet onderschept kunnen worden door hackers of derden. Daarnaast is 49% van de websites responsive voor mobiel gebruik.

Maar liefst 46% van de websites heeft geen SSL-certificaat

Van de 1.171 werkende websites van boekhandels, die op Telefoonboek.nl geregistreerd staan, is 54% in het bezit van een SSL certificaat. Dit betekent dat bij meer dan de helft van de boekhandels gegevens van gebruikers veilig staan opgeslagen en niet misbruikt kunnen worden. In 46% van de gevallen volgt tijdens het bezoek van de website van een boekhandel een melding, dat deze site niet veilig is. De boekhandels presteren hiermee een stuk beter dan veel andere branches: slechts 25% van de websites van psychologen was beveiligd met een SSL certificaat. Bij de aannemers lag dit percentage nog lager: slechts 19,5% van de websites was veilig.

Gebruiksvriendelijkheid voor mobiele apparaten

Veiligheid van een website is echter niet het enige belangrijke criterium voor een goede website. De gebruiksvriendelijkheid speelt hierbij ook een grote rol. Zo blijkt dat Google steeds meer waarde hecht aan hoe een website functioneert bij mobiel gebruik voor de indexatie in de Google zoekresultaten. Hiervoor is vooral de responsiveness belangrijk: in hoeverre past een website zich aan het formaat van het scherm van de gebruiker aan? Maar liefst 49% van de websites van boekhandels voldoet aan deze eis. Hiermee presteren de boekhandels wederom beter dan websites van psychologen (35%) en aannemers (21%).

Wat is een SSL-certificaat precies?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een beschermende laag tussen de server van een website en de internetbrowser. Daardoor zijn ingevulde gegevens beveiligd en kunnen deze niet langer onderschept worden door hackers of derden. Een website met een SSL-certificaat is gemakkelijk te herkennen aan de URL, die begint met "https" in plaats van "http". Tevens is een website met SSL-certificaat te herkennen aan het groene hangslot naast de URL.

Wilt u graag een professionele en beveiligde website? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Afbeelding: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!