Places logo
Menu

Marketingstrategie: de kracht van volgorde

Marketingstrategie: de kracht van volgorde

Al eerder las u over de verschillende manieren waarop u als consument door marketingtrucjes wordt beïnvloed. In uw eigen business kunt u dit soort methodes ook toepassen! Er zijn twee technieken effectief gebleken om het aantal aankopen te verhogen. Hoe u dat toepast in uw bedrijf, vertelt Places u in deze blog.

Het duurste product als anker

Ook wel bekend als 'het anker effect'. Consumenten gebruiken het eerste product dat ze zien als ankerpunt om mee te vergelijken. Vervolgens lijken producten die goedkoper zijn dan het 'ankerproduct' voordelig en andersom. Pas dit toe door bijvoorbeeld een maximum aantal producten te noemen dat gekocht mag worden bij een aanbieding. Mensen nemen het maximum dan als anker, waardoor ze aantoonbaar meer gaan kopen.

Het eerste product heeft de voorkeur

Het eerste product wordt niet alleen als ankerpunt gebruikt, maar consumenten hebben ook een voorkeur voor het eerste product dat ze zien. Bij producten van dezelfde categorie, is de volgorde dus erg belangrijk! Plaats producten op prijs van hoog naar laag, of trek de aandacht naar het duurste product. Het ankereffect wordt dan weer geactiveerd; de goedkopere producten lijken extra voordelig.

Tips & tricks

Het aantal aankopen neemt toe wanneer u een actie presenteert in de vorm van '4 voor de prijs van 2' in plaats van '50 cent per stuk'. De prijs komt op hetzelfde neer, maar in het eerste voorbeeld is '4' het anker en daarom lijkt 2 euro een stuk voordeliger dan de prijs uit het tweede voorbeeld. Bovendien koopt de consument dan ook 4 stuks, in plaats van maar 1 of 2. Tot slot is het belangrijk dat u niet alleen maar dure producten presenteert. De klant kan dan afhaken, dus zorg dat goedkopere producten toch goed vindbaar zijn.

Naast de kracht van volgorde, zijn er talloze andere manieren om potentiële klanten te overtuigen. Zit het probleem bij uw business juist in het bereiken van deze consumenten? Adverteer dan via Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Daarmee heeft u een bereik van 6,6 miljoen potentiële klanten! Voor het maken van een goede, zakelijke website kunt u ook terecht bij het team van Places. Bel vrijblijvend voor meer informatie naar 024 - 3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!