Places logo
Menu

Maand van de Amateurkunst: Places keek naar websites van kunst-gerelateerde bedrijven

Maand van de Amateurkunst: Places keek naar websites van kunst-gerelateerde bedrijven

Nederland bruist van de amateurkunst. Met meer dan 160 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars is er altijd, overal en voor iedereen wat wils. Jaarlijks vindt in Emmen de Maand van de Amateurkunst plaats. Tijdens dit evenement worden diverse workshops gegeven, kunt u repetities bijwonen of genieten van concerten. Voor Places Nieuws een mooi moment om eens te kijken naar de kwaliteit van de websites van kunst-gerelateerde bedrijven.

Beveiliging persoonsgegevens

Internetgebruikers laten regelmatig persoonsgegevens achter op websites. Bijvoorbeeld voor het bestellen van producten, arrangementen of toegangskaarten. Uw gegevens zijn versleuteld wanneer websites beschikken over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer en creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Hiermee is informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd tegen internetcriminelen. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de 's' van https in de URL.

SSL ook in de Kunst?

In Nederland zijn meer dan 12.000 kunst-gerelateerde bedrijven of ondernemers met een werkende website. Hiervan blijkt slechts een kleine 16% beveiligd te zijn met een SSL-certificaat: Op de overige 84% van de websites zijn uw persoonsgegevens dus niet beveiligd.

Online producten of nieuwsbrieven

Een relatief hoog percentage van de websites beschikt dus niet over een veilige versleuteling van persoonsgegevens. Het geven van persoonsgegevens voor bijvoorbeeld toegangskaarten of nieuwsbrieven is op deze websites dus niet zonder risico. En niet alleen zorgt het voor een verhoogd risico bij bezoekers, ook de websites-beheerders zullen op termijn het risico lopen op bijvoorbeeld imagoschade door slechte ervaringen van bezoekers.

Gebruiksvriendelijkheid

Places Nieuws keek ook naar hoe gebruiksvriendelijk deze websites zijn. Een website is gebruiksvriendelijk (responsive) wanneer het zich aanpast aan het scherm waarmee potentiële klanten uw website bezoeken. Zij kunnen de website zo snel en overzichtelijk bekijken vanaf hun smartphone of tablet.

Voor dit onderzoek is gekeken naar 6.553 websites van Nederlandse kunst-gerelateerde bedrijven of ondernemers. Hieruit blijkt dat de websites in verhouding tot de beveiliging een stuk gebruiksvriendelijker zijn. Een kleine 33% van de websites blijkt responsive. Toch voldoet opnieuw het grootste gedeelte niet. En dat, terwijl responsiviteit van websites steeds belangrijker wordt, gezien de snelle groei van mobiel internetgebruik.

Conclusie

Opvallend is dat het grote gedeelte van de websites dat niet voldoet aan een van de basiseisen van websitebeveiliging van de laatste jaren. Slechts een klein deel van de websites blijkt aan deze voorwaarden te voldoen. Heeft u een kunst-gerelateerde website? Check dan of uw website voldoet aan de eisen. Zo loopt u geen potentiële klanten mis en bent u bovendien online beter vindbaar via zoekmachines:

Volgens J. Rutten, manager van Places Websites, ''Zowel van grotere als kleinere bedrijven wordt verwacht in het bezit te zijn van een website. Maar niet alleen het hebben van een website, ook het beveiligen van een website wordt steeds belangrijker. Consumenten worden steeds vaker gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken. Daarnaast hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites. Het bezitten van een SSL-certificaat heeft een positieve invloed op de gebruikerservaring, het aantal bezoekers en de positie in een zoekmachine zoals Google.''

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!