Places logo
Menu

Maak uw informatie visueel met infographics!

Maak uw informatie visueel met infographics!

Als ondernemer wilt u vaak veel informatie overbrengen aan uw klant. Toch is algemeen bekend dat een grote lap tekst op uw website niet snel gelezen wordt. Daarnaast is bekend dat beelden ons helpen bepaalde informatie te onthouden. Kortom: maak uw informatie visueel!

Het effect van infographics

Een lange tekst op het web kan erg stoffig overkomen en zal niet snel gelezen worden. Het gebruik van infographics maakt informatie overzichtelijk en aantrekkelijk om te lezen. Een infographic kan in verschillende vormen voor komen, maar heeft altijd de zelfde basis: een kort verhaal, ondersteund door afbeeldingen. Hier vindt u een goed voorbeeld van een infographic. Naast dat de informatie sneller gelezen wordt, zal de informatie beter bij de lezer aankomen omdat de beelden herkenbaar overkomen. Ook op social media zal uw infographic sneller gelezen worden, waardoor u meer likes, shares en comments zult ontvangen. In deze blog geeft Places.nl tips voor het opstellen van een goede infographic. Een voorbeeld van een infographic.

Zo stelt u een infographic op

1.Gebruik passende afbeeldingen

Deze zullen ten eerste de aandacht van de bezoeker van uw website trekken. Daarnaast zullen de afbeeldingen er voor zorgen dat de lezer de informatie beter onthoudt. Zo heeft onderzoek aangetoond dat losse tekst slechts voor 10% wordt onthouden en tekst met passende afbeeldingen zal voor 65% worden onthouden.

2. Naast beelden houdt ons brein van verhalen

Zorg dus dat u uw informatie opstelt in verhaalvorm. Begin uw verhaal dan met een probleem waar uw klant tegen aan kan lopen. Maak dan middels de infographic duidelijk op welke manier uw bedrijf de passende oplossing biedt. Kijkt u hier voor meer tips voor het schrijven van een webtekst.

3. Maak de infographic niet te lang

Een infographic kan goede afbeeldingen hebben met een pakkend verhaal, maar kan daardoor wel snel te lang worden. De lezer op het web wil het liefst zo snel mogelijk de gezochte informatie te zien krijgen. Houd dus ook rekening met de vraag waar uw (potentiële) klant mee zit.

4. Heb een duidelijk doel voor ogen

Zo kunt u de informatie die u wilt weergeven duidelijk afbakenen en geeft u geen onnodige informatie, die de lezer alleen maar zal afleiden.

5. Maak alleen een infographic voor een herkenbaar probleem

De lezer voelt zich dan persoonlijker aangesproken en dus sneller geneigd gebruik te maken van uw product of dienst. Daarnaast is het natuurlijk een optie om meerdere infographics op te stellen voor meerdere van uw producten of diensten. Op die manier heeft elke infographic zijn eigen doel. Voor het opstellen van een infographic kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van Infogram.

Bereik uw doelgroep met uw infographic

Heef u al een bedrijfsprofiel op Telefoonboek.nl? U kunt deze snel en gemakkelijk online upgraden. Met een uitgebreide bedrijfsvermelding kunt u foto's toevoegen en dus ook uw infographic. Heeft u nog meer vragen over uw bedrijfsprofiel? Neemt u gerust even contact op met onze klantenservice via 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!