Places logo
Menu

Last-minute wintersportvakantie boeken? Dit zijn de vijf beste reisbureaus van Nederland!

Last-minute wintersportvakantie boeken? Dit zijn de vijf beste reisbureaus van Nederland!

Vroeger vulden de prachtige etalages van reisbureaus de winkelstraten veelvuldig. Prachtige afbeeldingen van witte stranden en blauwe zwembaden nodigden ons uit om even weg te dromen. Met de komst van online reisbureaus is het aantal fysieke winkels drastisch afgenomen. Heeft het fysieke reisbureau nog wel de toekomst? De reisbureaus die traditionele standaardpakketten zoals acht dagen all-inclusive Turkije met luxe verblijfsoord, lekker zwembad en onbeperkt buffet aanbieden bestaan nog steeds, maar het aantal wordt wel minder.

Willen fysieke reisbureaus de concurrentie te boven blijven, dan zullen zij zich moeten specialiseren. Gegevens van de Kvk laat zien dat het aantal kleine en gespecialiseerde reisbureaus groeit. Zo waren er vijf jaar geleden slechts 1801 zzp'ers actief als reisorganisator of reisbemiddelaar, dit jaar zijn dat er ruim 2500. Een goed teken! Places.nl onderzocht in welke mate tevreden klanten zijn over (online) reisbureaus.

Reisbureaus scoren gemiddeld een 8.0

Uit het onderzoek blijkt dat reisbureaus over het algemeen goed worden beoordeeld. In totaal zijn 1.061 beoordelingen gegeven op Telefoonboek.nl. Het gemiddelde cijfer van alle klantbeoordelingen komt neer op een 8.0. Daarvan was ruim 87 procent voldoende. Deze groep klanten gaven gemiddeld een 7.2 om hun tevredenheid te uiten. Een voldoende bestaat uit een 6.0 of hoger. Daartegenover werd door 13 procent een onvoldoende gegeven. Deze groep klanten beoordeelden de reisbureaus gemiddeld met een 5.0.

Top vijf best beoordeelde reisbureaus

Bent u nieuwsgierig welke reisbureaus u het beste kunt benaderen voor het boeken van uw (wintersport)vakantie? Places.nl stelde een top vijf samen op basis van verkregen data van Telefoonboek.nl. De reisbureaus hebben ieder 20 beoordelingen ontvangen. Bij deze top vijf reisbureaus bent u verzekerd van een goede vakantie!

  1. General Fly uit Haarlem met 81 beoordelingen en een 9.9 gemiddeld en 5.0 sterren op basis van 3 Google-reviews;
  2. Oppenheim Travel B.V uit Amsterdam met 28 beoordelingen en een 9.9 gemiddeld en 5.0 sterren op basis van 6 Google-reviews;
  3. Aman Reizen uit Rotterdam met 25 beoordelingen en een 9.0 en 4.3 sterren op basis van 15 Google-reviews.
  4. Toerkoop De Veluwe van Werven uit Apeldoorn met 25 beoordelingen en een 8.6 en 4.3 sterren op basis van 4 Google-reviews;
  5. Prijsvrij.nl uit Den Bosch met 79 beoordelingen en een 8.0 en 4.6 sterren op basis van 389 google-reviews.

Resultaten

Op de eerste plaats staat General Fly uit Haarlem. Dit is een online webwinkel waarbij klanten de mogelijkheid hebben om goedkope vliegtickets met elkaar te vergelijken. General Fly verzorgt goedkope vliegtickets. Op de tweede plaats volgt Oppenheim Travel B.V. uit Amsterdam. Het reisbureau is specialist in het verzorgen van reizen naar het midden-oosten. Het biedt zowel alleen vliegtickets als complete rondreizen aan. Op de derde plaats volgt Aman Reizen uit Rotterdam. Het reisbureau verzorgt al meer dan 16 jaar lang reizen naar Azië en is reisspecialist voor reizen naar India. Op de vierde plaats volgt Toerkoop De Veluwe van Werven uit Apeldoorn. Toerkoop is een vereniging van zelfstandige ondernemers in reisbureaus met vestigingen in heel Nederland. Klanten kunnen zowel vakanties boeken via de website als bij een fysiek verkooppunt. Tot slot volgt op de vijfde plaats Prijsvrij.nl uit Den Bosch. Het online reisbureau helpt sinds 2010 klanten aan de beste deals voor hun vakanties. Klanten betalen bij Prijsvrij.nl geen boekingskosten, waarbij ze keuze hebben uit een groot assortiment. Ze richten zich op voordelige vakanties waarbij jong, dynamisch, creatief en energiek de vakanties het beste omschrijft.

Conclusie

Uit bovenstaande resultaten kan geconcludeerd worden dat reisbureaus populair blijven. De vorm verschuift echter steeds meer van fysieke contactpunten naar online kanalen. Dit zien we ook terug bij de grote spelers binnen de online reiswereld. Volgens Simon Lehmann van Phocuswright vond in 2016 50 procent van alle boekingen in Europa online plaats. Hij voorspelt dat deze trend zich voortzet en in 2020 de online boekingen de offline reisboekingen zal inhalen. Daarbij geldt dat maarliefst twee op de vijf boekingen via mobiel gaat. Dit is goed voor maarliefst 40 procent van al deze boekingen, aldus Peter Verhoeven van Booking.com. Personalisatie en profilering zijn ook belangrijke speerpunten voor 2020. Dit zien we ook terug uit bovenstaande top vijf reisbureaus, waarbij twee ondernemers specialist zijn in het verzorgen van reizen naar landen in het midden-oosten. Kortom, de top vijf reisbureaus gaan mee met de ontwikkelingen binnen de reisbranche.

Opbouw van ratings

Op Telefoonboek.nl hebben klanten de mogelijkheid om reisbureaus te beoordelen op een viertal factoren: service, algemene indruk, bereikbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben klanten de mogelijk om een cijfer te geven tussen de 1 (zeer ontevreden) en 10 (zeer tevreden). Het aantal keer dat een reisbureau is beoordeeld en de gemiddelde toegeschreven score bepaalt uiteindelijk de plaats in de top vijf.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!