Places logo
Menu

Kwartaalcijfers Tesla tonen opnieuw een record nettoverlies

Kwartaalcijfers Tesla tonen opnieuw een record nettoverlies

Tesla heeft gister kwartaalcijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de fabrikant het afgelopen kwartaal een nettoverlies van ruim 675 miljoen dollar (550 miljoen euro) heeft geleden. Een kwartaal eerder kwam Tesla ook al op een flink verlies uit, namelijk ruim 619 miljoen dollar. Tesla is een Amerikaanse producent van elektrische auto"s en elektrische aandrijvingen. Het bedrijf verkoopt deze aan andere autobouwers maar verkoopt deze ook ook via eigen verkooppunten direct aan mensen.

Nieuw model

Tesla wil door het aanbieden van elektrische auto"s de wereld een groenere toekomst bezorgen. Elektrische auto"s zijn alleen erg duur en worden als een luxeproduct gezien, het is het voor het grote publiek dus ook nog niet mogelijk om elektrisch te rijden. Desondanks heeft Tesla in juli het nieuwste model van Tesla geïntroduceerd: Tesla Model 3. Met dit model wil het bedrijf juist wel de grote massa gaan bedienen. De auto heeft een startprijs van 35.000 dollar en een bereik van 350 kilometer.

Productieproblemen

De verliezen van Tesla zijn volgens Elon Musk, mede oprichter van Tesla, ontstaan door productieproblemen bij het ontwikkelen van Model 3. Het bedrijf heeft voor het nieuwe model veel geld geïnvesteerd in robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de productie van de auto. Het productieproces is echter nog niet op orde waardoor productiedoelstellingen nog niet worden behaald. Musk vertelde eerder dat er 20.000 exemplaren per maand zouden worden gebouwd, maar dit blijkt achteraf erg tegen te vallen. In de maanden oktober, november en december zijn in totaal slechts 1.550 exemplaren van de auto gemaakt.

Wanneer in Nederland?

Tesla hoopt nu halverwege 2018 de doelstelling te behalen. Dit betekent dat ook Nederland nog even zal moeten wachten op het nieuwe model van Tesla. De internationale levering staat in het begin van de tweede helft van 2018 gepland. Ondanks het kwartaalverlies gaan de opbrengsten van Tesla op jaarbasis wel vooruit, van 2,3 miljard naar 3,3 miljard dollar.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!