Places logo
Menu

Kringloopwinkels in Limburg scoren slechtst op bereikbaarheid

Kringloopwinkels in Limburg scoren slechtst op bereikbaarheid

Spullen die u niet meer gebruikt maar waarvan het toch jammer is om ze weg te gooien kunt u inleveren bij verschillende kringloopwinkels. De spullen worden dan hergebruikt en vaak worden er andere mensen blij mee gemaakt. Sommigen kringloopwinkels maken het mensen nog makkelijker door met een busje de gebruikte spullen thuis op te halen. Indien u wel wat gebruikte spullen over hebt kunt u contact opnemen met een kringloopwinkel. Een telefoontje plegen is dan wel zo makkelijk. Maar zijn de kringloopwinkels telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2.789 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Kringloopwinkels'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 291 kringloopwinkels het geval, hetgeen neerkomt op 10,4% van de gevallen. Dat betekent dat 89,6% van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van kringloopwinkels per provincie valt op dat Limburg het hoogste percentage slecht bereikbare winkels heeft. Daar is 18,8% van de winkels niet goed bereikbaar. In die provincie is er ruimte voor verbetering. Zeeland komt als beste uit het onderzoek: daar had slechts 4,7% van de kringsloopwinkels meer dan drie gemiste oproepen.

Ruimte voor verbetering

Het onderzoek laat zien dat 89,6% van de kringloopwinkels telefonisch goed te bereiken is, zegt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Voor de overige 10% is er nog wel wat werk aan de winkel. Wellicht kunnen de kringloopwinkels door een goede telefonische bereikbaarheid nóg meer spullen ophalen en meer mensen blij maken".

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Limburg: 18,8%

Drenthe: 18%

Noord-Brabant: 14%

Zuid-Holland: 13%

Noord-Holland: 11,5%

Gelderland: 11,5%

Overijssel: 10,7%

Groningen: 10,6%

Flevoland: 9,7%

Utrecht: 8,7%

Friesland: 8,1%

Zeeland: 4,7%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!