Places logo
Menu

Koningsdag: bereikbaarheid openbaar vervoer en taxi's

Koningsdag: bereikbaarheid openbaar vervoer en taxi's

Op Koningsdag trekt menig Oranjegezinde naar de grote steden van Nederland om daar een oranje feestje te bouwen. Maar hoe kom je daar? Vaak ben je overgeleverd aan het openbaar vervoer of een taxi. Maar rijden treinen en bussen op aangepaste tijden, of zitten de taxi"s al overvol? Niet iedereen zit er op te wachten om op het Museumplein te stranden. Een belletje naar de vervoerder hoeft dus geen overbodige luxe te zijn. Telefoonboek.nl zette de bereikbaarheid van beide vervoersbranches tegenover elkaar.

Openbaar vervoer

In de database van Telefoonboek.nl staan 117 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "openbaar vervoer". Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen. Een instantie wordt als "slecht bereikbaar" opgenomen in het bestand wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dit kwam voor in 43 van de 117 gevallen, hetgeen neerkomt op 36,7%. Het aantal mislukte belpogingen varieerde van drie tot 90.

Taxi

In de categorie 'Taxi' staan 8475 telefoonnummers geregistreerd. Hier werd bij 394 van de 8475 bedrijven meer dan drie keer niet opgenomen, hetgeen neerkomt op 4,6% van de gevallen. Dat betekent dat 95,4% van de onderzochte vervoerders weinig tot geen klachten krijgt over de telefonische bereikbaarheid.

Commercieel vs. publiek

Hoewel het openbaar vervoer er duidelijk slechtere bereikbaarheidscijfers op na houdt, vallen beide branches natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, denkt ook Dirk Lentjes van Places Antwoordservice: "Bij taxibedrijven is de telefoon natuurlijk hét middel om klanten te bereiken, waar het openbaar vervoer een publieke branche is. Toch moeten deze vervoerders zich iets klantvriendelijker instellen: bij 36,7% van de openbaar vervoerders blijven de reizigers vaak met hun vraag zitten."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!