Places logo
Menu

Kom gratis bovenaan de zoekresultaten met deze tip!

Kom gratis bovenaan de zoekresultaten met deze tip!

Nu de zomer bijna voorbij is, begint het team van Places met een frisse start door een aanpassing die interessant is voor uw bedrijf! Normaal gesproken voert de consument op Telefoonboek.nl een bedrijf en plaats in en krijgt dan een lijst met relevante zoekresultaten. Tegenwoordig geldt: hoe beter de match, hoe hoger in de zoekresultaten. Daar komt nu echter verandering in. Het zoekalgoritme is namelijk aangepast, en bedrijven met (de meeste) reviews staan nu bovenaan de lijst. Een slimme manier om meer klanten te trekken!

Boost

Er wordt voor de volgorde dus niet meer gekeken naar of uw bedrijf een goede match is met de zoekopdracht, maar of er beoordelingen zijn geplaatst of niet. Geef uw business na de zomer daarom een boost en start met het verzamelen van reviews! Dat kunt u op verschillende manieren doen. Begin door bestaande klanten na een aankoop te verzoeken om hun ervaring achter te laten. Zorg ervoor dat u dit laagdrempelig houdt, door bijvoorbeeld te vragen om een sterrating en een korte zin.

Social media

Ook beoordelingen via social media zijn effectief. Uit onderzoek is gebleken dat 72% van de consumenten eerst de reviews checkt voor een aankoop (sociale bewijskracht) en dat social media hierbij een belangrijkere bron is dan Google. Ook negatieve reviews kunnen in uw voordeel werken Wanneer u hier goed op reageert door een oplossing te bieden, beoordelen klanten uw bedrijf als betrouwbaar. Reageer echter niet alleen op negatieve beoordelingen, want u creëert goodwill onder consumenten wanneer u ook op positieve berichten een reactie plaatst.

Snel meer reviews

Een andere manier om binnen korte tijd veel reviews te verzamelen, is door daar professionele hulp bij in te schakelen. Places heeft een service waarmee u klanten uitnodigingen kunt sturen om een review te plaatsen. Verder kunt u statistieken van uw reviews bekijken en de beoordelingen ook beantwoorden. Het prettige aan deze service is dat iedere review handmatig wordt gevalideerd door ons Places Reviews Team.

Vergroot het vertrouwen van uw klantenbestand, overtuig nieuwe klanten met beoordelingen en kom bovenaan de pagina van Telefoonboek.nl! Bekijk onze praktische informatie over de reviewsdienst van Places om te zien hoe gemakkelijk u uw bedrijf kunt boosten met deze tool. Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice via 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!