Places logo
Menu

Kansen voor notariskantoren liggen vooral online

Kansen voor notariskantoren liggen vooral online

Een notaris heeft bevoegdheid om akten op te maken zoals huwelijkse voorwaarden, testamenten, hypotheekakten maar ook oprichtingsakten voor bedrijven. Als startend ondernemer, of bij het kopen van een huis, zult u vast wel eens met een notaris te maken hebben gehad. Binnen het notarieel recht kan een splitsing worden gemaakt naar personen- en familierecht, erfrecht, onroerendezaakrecht en het rechtspersonenrecht. Vaak kunt u digitaal een dossier inzien, een offerte opvragen of via een website in contact komen met een notariskantoor. Places Nieuws zocht voor u uit of de websites van notariskantoren wel aan de gestelde veiligheidseisen doen.

Een veilige website

Een veilige website kunt u herkennen aan een slotje vooraan in de adresbalk, gevolgd door 'HTTPS'. Dit laatste staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser en een webserver. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat uw data beveiligd en onherkenbaar is voor derden. Voor gebruik van HTTPS is een SSL-certificaat nodig. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit zorgt voor een beveiligde laag tussen een server en een internet browser die gegevens beveiligd.

Onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie Notaris. In totaal zijn 1.363 websites geregistreerd. Iets minder dan 50% hiervan bleek te werken. De 621 werkende websites zijn onderzocht op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

40% beschikt over een veilige verbinding

Ongeveer 40% van de notariskantoren beschikt over een veilige verbinding. Dit betekent dat u bij deze websites veilig persoonsgegevens kunt achterlaten. Dit betekent ook dat het grootste deel van de notariskantoren nog niet beschikt over een veilige verbinding. Hierin investeren creëert niet alleen meer vertrouwen bij (potentiële) klanten, maar zorgt er ook voor dat een website beter wordt gevonden door Google. Google geeft namelijk voorrang aan bedrijven met een HTTPS-verbinding.

Mobielvriendelijkheid staat nog niet voorop

Maar 34% van de onderzochte websites beschikt over een responsive design. Dit betekent dat een website meeschaalt naar het formaat van het scherm waarop de website wordt bekeken. Een website is dan ook goed zichtbaar op het scherm van een smartphone. Het grootste deel van de notariskantoren kan deze kans nog pakken. Wanneer iemand snel iets op wilt zoeken op zijn of haar telefoon, is het belangrijk dat een website gebruiksvriendelijk is. Het verbetert daarnaast de user experience en zal een meer positieve indruk achterlaten dan wanneer uw website niet goed zichtbaar is.

Check zelf altijd of een website goed beveiligd is wanneer u persoonsgegevens achterlaat. Voor notariskantoren geldt: investeer in online en pak die kansen om uw website, immers het digitale uithangbord van uw bedrijf, te verbeteren.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!