Places logo
Menu

Jouw Google Bedrijfsvermelding claimen

Jouw Google Bedrijfsvermelding claimen

Jij hebt je eigen bedrijf en bent op zoek naar klanten. Je weet ook dat klanten naar jouw dienst of product zoeken. Hoe zorg je dan dat die potentiële klanten jou vinden? Daar komt online marketing om de hoek kijken. Er zijn diverse manieren om aan de slag te gaan met je online marketing. Je kunt adverteren bij Google ads met het voordeel dat je direct resultaat van je campagne ziet. Het nadeel is hier echter dat je betaalt per bezoek(er). Een andere optie is om organisch sterk te worden en je bezoekers gratis naar je website trekken. Dit doe je door een sterke website te hebben, de juiste zoektermen in je content te gebruiken en actief je website en je Google Mijn Bedrijf (GMB) account te beheren.

Lokale online vindbaarheid

GMB wordt steeds belangrijker in online vindbaarheid. Dit komt doordat Google nog steeds de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is, waarmee het automatisch een belangrijke positie voor (online) ondernemers inneemt. Bij een zoekopdracht in Google zijn de resultaten die je als eerste ziet dan ook vaak de resultaten die je aanklikt. Logischerwijs doen klanten dit ook. Hiermee is het belang van jouw bedrijfspositie op Google dan ook direct aangetoond. Hier komt nog eens bij dat het Google profiel van het bedrijf dat het meest aansluit op de zoekactie bovenaan in Google wordt getoond. Dit is dus exact de locatie waar jij met je bedrijf terecht wil komen. Van belang hierbij is het feit dat Google veel waarde hecht aan een actief beheerde bedrijfsvermelding, iets dat je verwezenlijkt door je aanbiedingen te plaatsen, info over je bedrijf te delen, te reageren op reviews en je producten te plaatsen.

Claim je GMB bedrijfsprofiel

Al deze facetten samengenomen benadrukken het belang van het claimen van je, gratis (!), GMB bedrijfsprofiel op Google. Zorg er dan ook voor dat je dit altijd direct doet als je de naam van je bedrijf weet, ook al ga je het profiel niet direct actief beheren. Dit doe je meestal heel gemakkelijk door op 'Ben je eigenaar van dit bedrijf?' te klikken. Google vraagt je dan om enkele aanvullende gegevens en jij geeft je fysieke adres op. Per post krijg jij dan een activatiecode en je kunt je GMB activeren. Wanneer jij een gratis vermelding aanmaakt op Places.nl dan kunnen wij gratis en zonder tussenkomst van Google deze vermelding voor je aanmaken. Dit kunnen wij omdat wij premium partner van Google zijn.

Claimen soms niet mogelijk

Het kan voorkomen dat je een bedrijf niet kunt claimen. Dit kan diverse redenen hebben, te weten:
- iemand anders heeft per ongeluk jouw bedrijf geclaimd;
- iemand heeft moedwillig jouw bedrijf geclaimd;
- je hebt een bedrijf(snaam) gekocht en iemand anders is nog eigenaar óf
- de vermelding bestaat al en is om een andere reden niet te claimen.

Naast dat een GMB profiel erg belangrijk is voor je bedrijf is het natuurlijk ook van belang dat je overal eigenaar bent van je eigen profielen. In bovenstaande situaties heb je diverse opties om alsnog eigenaar te worden van het bedrijfsprofiel van Google.

Toegang krijgen

Wanneer jij een bedrijf overneemt en de bijbehorende bedrijfsvermelding, dan kun je via Google een verzoek tot toegang indienen. De andere partij accepteert deze en jij bent (mede)eigenaar, vrij gemakkelijk. Het wordt moeilijker als iemand jou geen toegang verleent, of wanneer Google om een andere reden geen toegang verleent. Een nieuw GMB profiel aanmaken is dan zinloos, want een dubbel profiel wordt geblokkeerd door Google. Maar hoe zorg je dan dat je het eigenaarschap over deze vermelding krijgt?

Hoe kan Places.nl je helpen

Als het claimen van een GMB niet volgens de normale weg kan dan moet je op zoek naar een andere manier. Er zijn diverse manieren hoe je alsnog eigenaar kunt worden van de bedrijfsvermelding. Je kunt bij Google 'een probleem melden' en deze stappen volgen. Google gaat het dan voor je uitzoeken en zal je, indien terecht, helpen om toegang te krijgen tot de bedrijfsvermelding. Een andere optie is om Places.nl in te schakelen. Door ons premium partnerschap met Google kunnen wij je met onze expertise mogelijk ook toegang geven tot de bedrijfsvermelding. Dit komt omdat onze samenwerking met Google ervoor zorgt dat wij voor duizenden bedrijven de bedrijfsvermelding, samen met de klant, beheren. Ook kunnen wij bedrijven valideren zonder dat Google jou een brief hoeft te sturen. We hebben zo reeds vele eigenaren geholpen aan hun bedrijfsvermelding. Mocht jij dus problemen ervaren met het toegang krijgen tot je eigen bedrijfsvermelding, neem dan vrijblijvend contact op met Places.nl. We informeren je dan ook graag over onze brede selectie aan diensten omtrent het beheren van je bedrijfsvermelding.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!