Places logo
Menu

It's all in the name: bedenk de beste naam voor uw onderneming

It's all in the name: bedenk de beste naam voor uw onderneming

U bent een startende ondernemer en u heeft zich inmiddels al goed georiënteerd op hoe de concurrentie het aanpakt. Dat brengt het eerste obstakel met zich mee, want hoe kiest u een bedrijfsnaam die beter is dan die van de concurrenten? Een goede bedrijfsnaam is onderscheidend, maar wel duidelijk en passend voor de branche. Hoe u zo'n handelsnaam bedenkt, leest u in deze blog.

Houd rekening met uw doelgroep

Het beste is om een herkenbare naam te kiezen, die duidelijk maakt waar uw bedrijf voor staat. Zorg dat uw bedrijfsnaam de doelgroep aanspreekt, dus bedenk hoe u kunt inspelen op de leeftijd, sekse en het opleidingsniveau van uw beoogde opdrachtgevers of klanten. Kiest u voor een echt Hollandse, formele naam en vakjargon? Of spreekt een moderne Engelse naam uw jonge doelgroep beter aan? Door rekening te houden met interesses van een potentiële klant, denkt u al snel in de goede richting.

Tips

Verder zijn er een aantal algemene tips om rekening mee te houden. Zo lijkt het misschien een goed idee om de locatie van het bedrijf in de naam te verwerken, maar dit kunt u beter niet doen. Het kan er namelijk voor zorgen dat potentiële klanten die wat verder weg wonen, voor een concurrent kiezen. Zie uw bedrijfsnaam daarnaast als het beginsel van een merk. Probeer de naam dan ook niet te koppelen aan het product of de dienst waar u uw onderneming mee begint, omdat u er niet zeker van bent of u voor altijd alleen dit product zult blijven aanbieden.

Voorwaarden

Tot slot zijn er nog een aantal voorwaarden voor het registreren van een bedrijfsnaam. Voordat u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel, moet u eerst controleren of de naam nog beschikbaar is. De naam mag niet misleidend zijn en mag dan ook niet lijken op bestaande (merk)namen. Een laatste tip: voeg geen tekens zoals streepjes toe, want dit staat minder professioneel en het zorgt ervoor dat u minder goed vindbaar bent via zoekmachines. Als u uw handelsnaam als merk wilt gebruiken, moet u deze ook registreren bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).

Hulp nodig?

Check ook even of de naam nog beschikbaar is voor een zakelijke website. Heeft u hulp nodig bij het maken van een goede, zakelijke website? Besteed dit dan uit aan de professionals van het Places team, zodat u optimaal online vindbaar bent. Wilt u gaan adverteren met uw nieuwe business? U bereikt 6,6 miljoen potentiële klanten wanneer u dit doet op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Kijk hier voor meer informatie. Heeft u vragen? Bel dan voor vrijblijvend advies met 024-3555299!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!