Places logo
Menu

Inspiratie voor het samenstellen van een ideaal kerstpakket

Inspiratie voor het samenstellen van een ideaal kerstpakket

De maand december staat bekend om de vele kerstborrels, foute kersttruien, cadeautjes, lekker eten en natuurlijk het beruchte kerstpakket. Werkgevers slaan regelmatig de plank mis bij het samenstellen van een pakket. Zo kregen een aantal nierpatiënten vorig jaar een kerstpakket vol zoute crackers, zoute pinda's, zoute olijven en rode wijn. Terwijl zij dit als nierpatiënten absoluut niet mogen eten. Om te voorkomen dat jouw bedrijf een flater slaat, is het belangrijk om bewust en zorgvuldig een kerstpakket samen te stellen. Places Nieuws heeft uitgezocht waar je op moet letten bij het samenstellen van je kerstpakket.

Persoonlijk pakket samenstellen

Bij het samenstellen van een passend kerstpakket is het verstandig om niet zomaar een aantal producten bij elkaar te zetten. Kijk naar je medewerkers en bedenk wat passend is bij hen of bij jouw bedrijf. Er zijn veel websites waarbij je zelf een pakket samen kan stellen, op deze manier krijg je nooit een standaardpakket en zien je medewerkers dat je er echt aandacht en tijd aan hebt besteed. Als je zelf geen tijd hebt om het pakket te kiezen laat het dan iemand binnen je bedrijf doen. Het liefst iemand die met alle collega's in contact staat, zoals een receptioniste of een HR-medewerker. Zij hebben vaak meer kennis van de behoeften en wensen van medewerkers.

Producten

  • Uitstraling organisatie

Bij het kiezen van een product is het goed om te kijken naar je organisatie. Ben je veel bezig met duurzaamheid? Kies dan voor fairtrade producten. Je kunt voor een kerstpakket kiezen met biologische en plasticvrije producten. Als je echt een statement wilt maken kun je ook voor 100% vegan producten kiezen.

  • Geslacht

Bij het selecteren van producten kun je rekening houden met het geslacht van je medewerkers. Zo zijn er mannelijke pakketten met stoere bbq producten of een bierproeverij. Voor vrouwen is een pakket met beautyproducten of woonaccesoires leuk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een genderneutraal pakket. Er zijn genoeg producten die bij elk geslacht passen.

  • Functioneel cadeau

Veel medewerkers vinden het fijn als ze een cadeau krijgen waar ze echt wat mee kunnen. Je kunt dan denken aan een reiskoffer, een tas of een borrelplank. Het is dan natuurlijk het leukst als je iets geeft wat mensen nog niet hebben. Om te voorkomen dat je iets koopt wat iedereen al heeft kun je binnen je bedrijf rondvragen wat voor producten medewerkers het liefst willen.

  • Verwenproducten

Verwenproducten zijn bij de meeste mensen altijd welkom. Denk aan chocolade, goede wijn en lekkere nootjes. Probeer de echte cliché producten te vermijden zoals ragout en kies voor iets originelers.

  • Homemade producten

Mensen vinden het ook steeds leuker om zelf aan de slag te gaan met een product. Kies bijvoorbeeld voor een homemade broodbak pakket. Zijn er veel gin-tonic liefhebbers binnen je bedrijf? Kies dan voor een Homemade Gin kit. Of heb je plantenliefhebbers? Kies dan voor een Cactus-kweekset. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om mensen zelf aan de slag te laten gaan.

Thema's

Met een kerstpakket kun je ook inspelen op thema's die momenteel trendy zijn. Zo is de botanische trend tegenwoordig erg populair. Botanisch staat voor alles wat met plantkunde te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor producten met een urban jungle look. Er zijn ook serieuze thema's die je in je kerstpakket terug kan laten komen. Bijvoorbeeld het thema gezondheid of het verminderen van stress. Als er binnen jouw bedrijf een hoge werkdruk is, is het een leuk idee om je medewerkers te verwennen. Bijvoorbeeld met relax-thee, ontspannende geurkaarsen en een wellness-bon. Als je medewerkers wilt stimuleren om gezond te doen is het niet verstandig om een kerstpakket te geven met veel chips en vette producten. Kies dan voor een pakket met bijvoorbeeld een smoothie-blender, fruitwater, muesli en gezonde snacks.

Beleving staat centraal

Welke producten je ook kiest voor het kerstpakket, zorg ervoor dat de beleving centraal staat. Dit houdt in dat je een pakket met zorg samenstelt en dat je goed nadenkt over de behoeften en wensen van de ontvanger. Kijk goed naar je bedrijf, de gewenste uitstraling en natuurlijk naar je medewerkers. Het beruchte kerstpakket kan dan een kado worden waar iedereen blij van wordt.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!