Places logo
Menu

Infographic: topdrukte op Telefoonboek in december

Infographic: topdrukte op Telefoonboek in december

Infographic: Miljoen extra bezoekers in december zorgt voor topdrukte op Telefoonboek.nl.

De maand december heeft gezorgd voor ruim een miljoen extra zoekopdrachten naar personen en bedrijven op Telefoonboek.nl, 16 procent meer dan andere maanden. Dat blijkt uit een cijfers van Telefoonboek.nl over de maand december van het vorige jaar. De stijging komt met name doordat veel Nederlanders adressen opzoeken voor het versturen van kerstkaarten. Maar ook kappers, winkels, taxibedrijven en vuurwerk werden opvallend vaker gezocht in december. De meest opvallende gegevens over de maand december zijn weergegeven in een infographic.

60 miljoen bezoeken in 2012

In totaal werden de websites en apps van Telefoonboek ruim 60 miljoen keer bezocht in 2012 voor het opzoeken van personen en bedrijven. In december 2012 was dat 5,7 miljoen keer, ongeveer 16 procent hoger dan gemiddeld. Een op de drie zoekopdrachten in december werd uitgevoerd via een smartphone of tablet.

Topdrukte in week voor kerst

Vooral de week voor kerst was het druk op de website: ruim 30 procent van alle zoekopdrachten werd in de week voor kerst uitgevoerd. 17 december was hierbij de drukste dag, met ruim 279.000 bezoekers, 80 procent meer dan gemiddeld.

Voorbereiding voor de feestdagen

De zoekopdrachten op Telefoonboek laten duidelijk zien waar Nederland in de maand december mee bezig is. Zo was er een grote stijging in de zoekopdrachten naar vuurwerk, poeliers en restaurants. Maar ook de adresgegevens en openingstijden van kappers en winkels werden vaker gezocht, in de voorbereiding naar de feestdagen.

400 procent vaker gezocht op 'taxi' tijdens oudejaarsdag

Op oudejaarsdag was er een grote vraag naar taxi's te zien. Deze dag werd maar liefst 400 procent vaker gezocht naar contactgegevens van taxibedrijven op Telefoonboek. Zoekopdrachten werden deze dag ook vaker gedaan via mobiele devices: het gebruik van smartphones en tablets was 40 procent hoger dan het gemiddelde van 22 procent.

Over Telefoonboek B.V.

Met 5,5 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 20.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Bekijk de volledige infographic ook op Telefoonboek.nl infographic telefoonboek december 2012

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!