Places logo
Menu

In gesprek met... SVM Techniek

In gesprek met... SVM Techniek

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Steven van Meel van SVM Techniek. Als allround elektromonteur verzorgt Steven een breed scala van monteerklussen: van camerabeveiliging tot alarmsystemen en van data-installaties tot autolaadpalen. Vandaag vertelt Steven over het ontstaan van zijn bedrijf en de online vindbaarheid.

SVM Techniek

Steven heeft een brede achtergrond. Zo heeft hij onder meer gewerkt als elektro co-engineer en als productiemanager bij een assemblagebedrijf. Twee jaar geleden is Steven voor zichzelf begonnen, waar hij nog geen moment spijt van heeft gehad. "De veelzijdigheid, het contact met klanten van begin tot eind en vooral de vrijheid bevallen goed. Ik plan mijn afspraken met klanten en leveranciers precies in zoals het mij uitkomt."

Opstartproces

Het idee voor het bedrijf is ontstaan toen Steven door een oude werkgever gevraagd werd opnieuw voor hem te gaan werken. Steven had op dat moment weliswaar geen baan, maar had zichzelf bezworen nooit meer dan vijf jaar voor dezelfde baas te werken. "Wel had ik het al langer in mijn hoofd om een eigen bedrijf te beginnen. Ik besloot deze uitgelezen kans aan te pakken en me op die manier te laten inhuren door mijn oude baas." Deze beslissing was uiteindelijk goed voor klussen van een half jaar, wat een vliegende start voor het bedrijf betekende. "Daarna is het balletje gaan rollen, ik kreeg veel klanten via-via. Het UWV ondersteunde mij en had verwacht dat mijn plannen te ambitieus waren, maar niets bleek minder waar. Ik heb eigenlijk amper thuis gezeten!"

Online vindbaarheid

Hoewel het grootste deel van de klantenwerving van SVM Techniek via mond-tot-mond reclame gaat, vindt Steven online bekendheid ook belangrijk. Zijn website wordt echter niet altijd bijgewerkt. "Ik vind het wel belangrijk, maar ik gun mezelf de tijd er niet voor om er goed voor te gaan zitten. Ik maak wel overal goede foto's van, maar eigenlijk zou ik mijn website meer moeten updaten." Facebook, daarentegen, houdt Steven actief bij. "Dat kan gewoon via mijn telefoon en het werkt goed. Ik heb via Facebook al opdrachten gehad van mensen die ik niet ken, gewoon omdat vrienden van klanten mijn pagina ook hebben geliked."

SVM Techniek heeft een Places Plus Extra pakket

De belangrijkste reden voor het advertentiepakket bij Telefoonboek.nl was voor Steven de vindbaarheid in zijn eigen regio. Met het Places Plus Extra pakket kan hij maar liefst zes zoekplaatsen invullen, waarmee hij hoopt wat meer klanten in zijn eigen omgeving te werven. "Maar ik moet er nog wel even goed in duiken, dat heb ik nog niet gedaan. Daarom is het ook fijn dat de mensen van Telefoonboek.nl mij goed helpen door zelf al zoveel mogelijk voor mij in te vullen."

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

"Wees niet bang om klussen aan te nemen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Ik kreeg ooit een vraag voor het installeren van elektrische laadpalen voor auto's. Dat was nog helemaal nieuw voor me, maar intussen sta ik bekend als goede installateur en heb ik er al twintig geplaatst door heel Nederland. Oh, en nog een tip: Maak altijd nacalculaties! Dan kan je de volgende keer leren van je fouten."

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…?" Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!