Places logo
Menu

In gesprek met... Parkstad WebDesign

In gesprek met... Parkstad WebDesign

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Arthur Eberhard van Parkstad WebDesign, webdesigner in Landgraaf naast zijn fulltime baan als manager. Vandaag vertelt hij over het ontstaan van zijn eigen onderneming en zijn online vindbaarheid.

Parkstad WebDesign

Arthur is al vele jaren actief als webdesigner, maar heeft zich officieel pas in 2013 geregistreerd met zijn bedrijf. Vaak verzochten vrienden en kennissen met een eigen onderneming hem een website voor hen te bouwen. "Omdat ze naar facturen vroegen, heb ik besloten om me formeel te registeren." Arthur is in het dagelijks leven fulltime manager en Parkstad WebDesign is dan ook eigenlijk meer zijn hobby dan zijn baan waar hij ongeveer 6 tot 8 uur per week mee bezig is. Dat het een uit de hand gelopen hobby is blijkt wel uit het feit dat hij in zijn vrije tijd een driejarige opleiding heeft gevolgd tot webdesigner in België. "Ik had de basis van webdesign wel onder de knie, maar tijdens een opleiding ga je toch meer de diepte in en leer je alle ins en outs die bij het vak horen."

Dat deze opleiding zijn vruchten heeft afgeworpen, blijkt wel uit het feit dat Arthur niet stil hoeft te zitten. Hij heeft het druk, maar niet te druk, omdat hij opdrachten durft te weigeren of ze uit kan stellen naar een later tijdstip. Dit is in sommige gevallen nodig, aangezien het bouwen van een website een tijdrovende klus kan zijn. Om een idee te vormen: met een basis website voor de kleine ondernemer is Arthur gemiddeld tussen de 20 en 40 uur bezig. Indien de website iets ingewikkelder is, zoals bijvoorbeeld een webshop, is hij meer uren hieraan kwijt, omdat hij dan beveiligingen moet inbouwen in de site. "Dit zijn zaken die mensen vaak vergeten als ze een website zien, maar hier gaat meer tijd in zitten dan je denkt."

Het is afhankelijk van de klant of hij naast het bouwen van de website ook het onderhoud verzorgt. Af en toe doet hij dit wel, maar vaak willen klanten zelf hun website onderhouden. Ook kan Arthur logo"s ontwerpen die op de websites geplaatst kunnen worden, maar dit doet hij meestal met iemand anders samen. "Mijn partner heeft meer verstand van het grafisch ontwerp. Hij tekent het dan uit en ik verwerk het vervolgens in Photoshop."

Online vindbaarheid

Hoewel Parkstad WebDesign genoeg opdrachten binnenkrijgt via mond-tot-mondreclame, probeert Arthur wel via Google zijn vindbaarheid nog wat te vergroten door zoekwoorden te selecteren. "Social media is een middel waarvan ik weinig gebruikmaak, want dit is niet echt noodzakelijk voor mij." Parkstad WebDesign werkt voornamelijk voor de kleine ondernemers. "Als middelgrote en grote ondernemingen een website willen, dan kunnen ze beter naar een groter bedrijf, simpelweg omdat deze websites veel meer tijd en energie vragen. Dat kan ik ze helaas niet bieden. De kleine ondernemer is bij mij helemaal aan het juiste adres."

Parkstad WebDesign maakt gebruik van een uitgebreide vermelding op Telefoonboek.nl

Parkstad WebDesign maakt nog niet zo lang gebruik van het Places Plus Pakket, maar Arthur is tevreden met de aanschaf. Op deze manier kan hij zijn online vindbaarheid verder vergroten. Het contact met Telefoonboek ervaart hij als hartstikke positief. "Ik heb erg leuke gesprekken gehad en ben hier zeer tevreden over."

Een worsteling waar Arthur en waarschijnlijk ook veel collega-ondernemers tegenaan lopen is het vinden van een goede prijs voor de verrichte werkzaamheden. "Als je meer ervaring hebt, dan ben je namelijk sneller klaar en dan verdien je minder als je geen hoge prijs per uur vraagt. Maar je durft ook niet teveel aan je klanten per uur te vragen, want dan haken ze eveneens af. Het is namelijk best een concurrerende branche, dus de kans dat ze over stappen naar iemand anders is zeker aanwezig." Arthur probeert hierin een mooie middenweg te vinden en dit gaat hem aardig af. Hij hoopt nog lang door te kunnen gaan met zijn hobby.

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…"? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!