Places logo
Menu

In gesprek met... de Hypotheekxpert

In gesprek met... de Hypotheekxpert

Deze maand ging Telefoonboek.nl in gesprek met Jacques de Bot van "de Hypotheekxpert" in Luyksgestel. Jacques is erkend financieel adviseur en ook actief met de onderneming de Verzekeringsxpert in Zuidoost Brabant en Het Gooi. Vandaag vertelt hij over het ontstaan van zijn onderneming en zijn online vindbaarheid.

Opstartproces

Na eerst een aantal jaren als hypothecair medewerker bij een grote hypotheekbank te hebben gewerkt, besloot Jacques de Bot in 1981 voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie was dit als een administratiekantoor met een focus op zelfstandigen. Door de jaren heen heeft Jacques alle vakdiploma's gehaald, waardoor er eind jaren "80 ook een verzekeringsmakelaardij is ontstaan.

Al deze jaren is Jacques zelfstandig ondernemer gebleven en kwam het in 2000 tot een verzekeringspraktijk met zelfs een aantal medewerkers. Om zich toch weer te focussen op fiscale advisering en zijn accountantskantoor, heeft een van zijn assurantiemedewerkers de zaak overgenomen en is Jacques doorgegaan met onder andere de Hypotheekxpert.

De Hypotheekxpert

Een van de aspecten waar Jacques zich tegenwoordig in specialiseert, is het verstrekken van zakelijke hypotheken en financieringen. Een zakelijke hypotheek is vrij lastig verkrijgbaar, aangezien banken hier terughoudend in zijn. De kunst om hiervoor een oplossing te vinden is wat het werk voor Jacques zo leuk maakt.

Door de technologie verandert er ook veel in de particuliere hypotheekverstrekking. Tegenwoordig is het steeds makkelijker om dit zelf online te regelen. De Hypotheekxpert speelt hier op in door deze "execution only" methode aan te bieden met advies op afstand en een beetje hulp. Zo is er de mogelijkheid om zelf alle formulieren al in te vullen en hierbij online of telefonisch advies over te krijgen. Dit scheelt zowel de cliënt als de adviseur ontzettend veel tijd en geld. "Je zit 30 jaar aan een hypotheek vast, dus het is niet alleen een zakje geld geven, maar ook een oplossing bieden voor life-events die in de komende jaren kunnen gebeuren."

Online vindbaarheid

Om de online vindbaarheid te vergroten, maakt Jacques gebruik van bijna alle denkbare mogelijkheden. Naast profielen op LinkedIn, Facebook, Google+ en Instagram, worden voor de website momenteel nog de laatste puntjes op de i gezet.

Er wordt ook gebruik gemaakt van Google+, en zijn er contacten met grote bedrijven zoals de Consumentenbond, ANWB en PGGM, waardoor klanten bij de Hypotheekxpert terecht kunnen komen en korting krijgen op een adviesgesprek. "Zo ondersteunen zij ons, en wij hen." Ook Advieskeuze.nl biedt goede zoekmogelijkheden voor toekomstige cliënten.

De Hypotheekxpert maakt gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl

Jacques koos voor een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl middels het pakket Places Plus, een advertentiepakket met vier zoekwoorden en vier zoekplaatsen, die boven de reguliere zoekresultaten wordt uitgelicht.

"Na het afwegen van de voor- en nadelen, leek het mij toch leuk om dit eens een keertje te proberen. Ik kreeg het advies dat er meer mensen zijn die toch nog gebruik maken van het telefoonboek om iemand te vinden. Op deze manier kan ik dan ook deze mensen bereiken."

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

"Collega-ondernemers, of vakbroeders zeggen we dan, zou ik adviseren altijd goed op de hoogte te blijven van nieuwe wetgeving en technologie, omdat deze snel veranderen. Ook raad ik aan niet alleen de wettelijke opleidingen, maar ook de bovenwettelijke opleidingen te volgen. Zeker in de hypotheekadvisering is de leergang hypothecair planner een verdieping van je vak en eigenlijk onmisbaar. Het voegt zo veel toe aan het dagelijkste werk. Het is eigenlijk het verschil tussen een kale kerstboom of een prachtig versierde kerstboom qua toegevoegde waarde."

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!