Places logo
Menu

Imago van kringloopwinkels in de lift: dit zijn de best beoordeelde kringloopwinkels van Nederland

Imago van kringloopwinkels in de lift: dit zijn de best beoordeelde kringloopwinkels van Nederland

Shoppen bij kringloopwinkels armoedig? Verleden tijd! De afgelopen jaren is de belangstelling voor kringloopwinkels en verkooppunten voor tweedehands spullen in heel Nederland gegroeid. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek telt Nederland nu ruim 1.700 kringloopwinkels. Dat zijn er honderd meer dan vier jaar geleden. En dat in een tijd van economische voorspoed! Volgens Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing & Retailing aan de Nyenrode Business Universiteit zit het imago van kringloopwinkels in de lift. "Het imago van: als je iets niet kunt betalen ga je daar heen, heeft de kringloopwinkel niet meer. Het is nu juist hip, verantwoord en maatschappelijk geaccepteerd om daar je spullen te kopen.'' Vinden klanten kringloopwinkels tegenwoordig echt zo mainstream? Places Nieuws nam de online ratings van kringloopwinkels op Telefoonboek.nl onder de loep en maakte een ranking van de best beoordeelde kringloopwinkels.

Kringloopwinkels ontvangen goede beoordelingen

Over het algemeen zijn klanten tevreden over kringloopwinkels op Telefoonboek.nl. In totaal zijn er 1.137 beoordelingen gegevens, met een gemiddeld cijfer van bijna 8.0. Van alle beoordelingen was ruim 85 procent voldoende. Er werd een gemiddeld cijfer van een 7.1 gegeven. Voldoendes zijn beoordelingen die bestaan uit een 6.0 of hoger.

Best beoordeelde kringloopwinkels

  • Goederenland uit Leeuwarden: 68 beoordelingen met gemiddeld een 8.6;
  • Kringloop De Euromarkt uit s-Heerenberg: 43 beoordelingen met gemiddeld een 8.3;
  • 2e Winkel uit Wassenaar: 92 beoordelingen met gemiddeld een 7.6;
  • Kringloop EHB Enschede uit Enschede: 49 beoordelingen met gemiddeld een 7.5;
  • Tweewielercentrum Toon uit Eindhoven: 96 beoordelingen met gemiddeld een 7.2;

Goederenland is gevestigd in Leeuwarden. Ze beschikken over een breed assortiment in tweedehands boeken, elektronica, huis- en inrichting, kleding, meubels, muziek, speelgoed en gereedschappen. Kringloop De Euromarkt is gevestigd in s-Heerenberg. Ze verkopen zowel nieuwe als tweedehands goederen die afkomstig zijn door opkoop uit veilingen en restpartijen. Klanten kunnen hier terecht voor meubels, witgoed, gereedschap en huishoudelijke spullen. 2e Winkel in Wassenaar is gespecialiseerd in tweedehands meubels, glas- en aardewerk. Kringloop EHB Enschede is gevestigd in Enschede. Het assortiment bestaat onder andere uit elektronica, boeken, huisinrichting accessoires en decoratie, kleding, meubels en speelgoed. Tweewielercentrum Toon is gevestigd in Eindhoven. De winkel verkoopt diverse tweedehands goederen, behalve kleding.

Negatieve beoordelingen kringloopwinkels

De beoordelingen op Telefoonboek.nl zijn niet altijd even positief. Het kan natuurlijk voorkomen dat klanten ontevreden zijn over bedrijven en dat uiten in een online beoordeling. In totaal gaf bijna 15 procent van de klanten een onvoldoende, met bijbehorende gemiddelde van een 5.0. Onvoldoendes worden gerekend bij cijfers lager dan een 6.0. Dit gemiddelde valt mee als onvoldoende, maar verdiend toch aandacht ter verbetering.

Ratings

Bezoekers van Telefoonboek.nl hebben de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Bedrijven worden beoordeeld op service, algemene indruk, prijs/kwaliteitverhouding en bereikbaarheid. Op basis van het aantal reviews en ratings, wordt een gemiddelde berekend. Het aantal beoordelingen dat een kringloopwinkel heeft ontvangen bepaalt samen met het gemiddelde cijfer de uiteindelijke plaats in de ranking. Bovenstaande kringloopwinkels hebben minimaal 40 beoordelingen ontvangen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!