Places logo
Menu

iBeacons: uw persoonlijke gids door stad en land

iBeacons: uw persoonlijke gids door stad en land

iBeacons zijn kleine kastjes, die de online en offline wereld samenbrengen. Ze maken gebruik van Bluetooth 4.0 en hebben een bereik tot wel 50 meter. Via Bluetooth kan een app de nabijheid van een iBeacon inschatten, wanneer deze bijvoorbeeld in een winkel is geplaatst. Nieuwsgierig naar deze nieuwe technologie en hoe u dit binnen uw bedrijf kunt gebruiken? Lees dan snel verder in deze Places blog.

Overal informatie

iBeacons zijn kleine zendertjes, die gericht informatie naar mobiele telefoons kunnen sturen als u in de buurt bent. Deze berichten kunnen afkomstig zijn van winkels, musea, evenementen, supermarkten en ga zo maar door. Iedereen kan namelijk zo'n iBeacon installeren. In de binnenstad van Sneek zijn al verschillende iBeacons geïnstalleerd. Zo kan men op verschillende punten in de stad informatie krijgen over de verschillende soorten musea, plaatselijke winkels en bezienswaardigheden. Via de app Lightcurb bijvoorbeeld kunnen bezoekers van de stad alle informatie in één app terug vinden.

iBeacons in de detailhandel

Bent u werkzaam in de detailhandel? Dan liggen hier veel kansen om met iBeacons allerlei klantenprocessen gemakkelijker te maken. Zo kunt u de in-store navigatie verbeteren, waardoor klanten niet meer verdwalen in uw winkel. Samen met de app kunnen de iBeacons heel nauwkeurig bepalen waar uw klanten lopen en kunnen daardoor aangeven als ze bijvoorbeeld rechts af moeten voor de woonaccessoires. U kunt ook extra informatie over producten invoeren waardoor bezoekers makkelijker en sneller geïnformeerd worden. Of u zou het gedrag van klanten kunnen analyseren door te kijken naar de wandelroutes van een klant of de tijd die ze door brengen per afdeling.

Gepersonaliseerde aanbiedingen

Maar naast deze voorbeelden is er nog veel meer mogelijk, want met deze technologie kunt u aanbiedingen en producten personaliseren. De iBeacons lezen de locatie van uw klanten en kunnen suggesties geven voor producten en promoties die precies bij uw klant passen. U heeft enkel een transmitter en een app nodig.

Wilt u op de hoogte blijven van al dit soort nieuwe ontwikkelingen en hoe u die binnen uw bedrijf vorm kunt geven? Blijf dan vooral de Places blogs in de gaten houden!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!