Places logo
Menu

I Love to Write Day: zijn de teksten op jouw website ook om van te houden?

I Love to Write Day: zijn de teksten op jouw website ook om van te houden?

Pennen in de aanslag: het is I Love to Write Day. Deze dag is 12 jaar geleden gestart door Rohn Riddle. Terwijl hij naar huis reed met zijn dochter naast hem, besloot hij dat hij schrijven bij jongeren onder de aandacht wilde brengen. Vandaag de dag nemen bijna 50.000 scholen in Amerika en Europa deel aan evenementen om het schrijven te vieren. Een geweldige opkomst, want de vaardigheid om goede teksten te kunnen schrijven kan vaak van pas komen. Als ondernemer heb je hier baat bij als je bijvoorbeeld je website wilt vullen met tekst. In dit artikel volgen een aantal tips om je website te voorzien van de perfecte tekst.

1 Korte, bondige teksten

Een goede website is zo ingedeeld dat bezoekers meteen zien waar ze moeten zijn. Veel bezoekers scannen je website namelijk. Dat houdt in dat ze niet alle tekst lezen, maar alleen op zoek zijn naar dat waar zij voor kwamen. Kunnen ze dit niet snel genoeg vinden, haken ze af. Een flinke hoeveel tekst schrikt daardoor af, omdat bezoekers geen zin of tijd hebben om alles te lezen. Gebruik dus geen lange zinnen, maar schrijf kort en bondig.

2 Welkomstwoord

Een van de grootste fouten die vaak wordt gemaakt op websites is het schrijven van een welkomstwoord. Doe het niet! bezoekers willen meteen zien waar de website over gaat, anders geldt ook hier weer dat zij afhaken. En hoezo welkom? Zijn er dan ook websites waar je niet welkom bent? Een welkomstwoord is vervelend en leidt af. Vervang een welkomstwoord bijvoorbeeld door een mooie afbeelding.

3 Aantrekkelijke koppen en opsommingen

Pakkende teksten op websites bevatten aantrekkelijke koppen en opsommingen. Bij koppen is het belangrijk dat ze de lading dekken. Bezoekers scannen te koppen om te kijken welk stuk tekst voor hen relevant is. Als ze de juiste kop hebben gevonden, moeten zij in de tekst dus ook vinden wat ze zochten. Een goede kop kan ook dienen als aandachtstrekker.

Opsommingen zijn bedoeld om je website overzichtelijk te maken. Een rijtje feiten, overzichtelijk onder elkaar met opsommingstekens, maakt snel duidelijk waar het op de pagina over gaat. Het kan bijvoorbeeld handig zijn bij websites waar producten worden verkocht. Bezoekers willen vaak de productspecificaties overzichtelijk kunnen bekijken.

4 Afbeeldingen

Om teksten te verduidelijken, kun je afbeeldingen gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat de afbeeldingen een meerwaarde moeten hebben bij de tekst, anders kun je ze beter achterwege laten. Ook hier geldt weer dat bezoekers je website scannen. Een nuttige afbeelding kan je website dus flink verbeteren, terwijl een nietszeggende afbeelding ervoor kan zorgen dat bezoekers afhaken. Voor afbeeldingen geldt ook dat ze authentiek en duidelijk moeten zijn. Pluk dus niet zomaar een afbeelding van Google, maar steek tijd in het ontwikkelen van eigen materiaal.

5 Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Tot slot de zoekmachineoptimalisatie. Tijdens het schrijven van de teksten voor je website, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden waar de lezer op zoekt. De belangrijkste zoekwoorden moet je gebruiken in de kop en tussenkopjes. Niet alleen schat Google de website hierdoor in als relevant voor de zoeker, ook de bezoeker ziet in één oogopslag dat de site voldoet aan de zoekopdracht. Het is hierbij wel belangrijk dat je ook vanuit de lezer blijft schrijven. Als je site enkel voor Google is geschreven, kan de tekst minder pakkend worden. Zorg dus voor een goede combinatie.

Hoe zien de teksten op jouw website eruit? Laat het ons weten middels een reactie op dit bericht.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!