Places logo
Menu

Hypotheekverstrekkers scoren goed op bereikbaarheid

Hypotheekverstrekkers scoren goed op bereikbaarheid

Bij het afsluiten van een hypotheek is het prettig om professioneel advies te krijgen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met een hypotheekverstrekker. Maar zijn deze bedrijven telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 694 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'hypotheek'. Dit zijn bijvoorbeeld banken, hypotheekadviseurs en andere organisaties die hypotheken verstrekken. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 12 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 1,7% van de gevallen. Dat betekent dat 98,3% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van hypotheekverstrekkers, valt op dat Utrecht het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar is 7,7% van de hypotheekverstrekkers niet goed bereikbaar. Groningen, Flevoland, Friesland, Drenthe, Noord-Brabant en Zeeland komen als beste uit het onderzoek. Daar zijn geen hypotheekaanbieders gevonden met meer dan drie gemiste oproepen.

Goede cijfers

De cijfers zijn over het algemeen niet slecht, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Door het aantrekken van de woningmarkt zijn er veel mensen die over een hypotheek nadenken. Het is dan belangrijk dat met name jonge mensen hier goed advies over krijgen. Het is dus een goede zaak dat de meeste hypotheekverstrekkers telefonisch goed bereikbaar zijn."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Utrecht: 7,7%

Zuid-Holland: 3,3%

Limburg: 2,6%

Overijssel: 2,1%

Gelderland: 1,1%

Noord - Holland: 1%

Groningen, Flevoland, Friesland, Drenthe, Noord-Brabant, Zeeland: 0%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!