Places logo
Menu

Hotels in Zuid-Holland telefonisch het slechtst bereikbaar

Hotels in Zuid-Holland telefonisch het slechtst bereikbaar

Er zijn in Nederland genoeg mooie hotels waar u kunt verblijven voor een weekendje weg of een zakenreis. Vaak geeft een website van een hotel al veel informatie over de mogelijkheden. Wanneer u nog vragen heeft over zaken als uw boeking, inchecktijden of annulering is het fijn als u het hotel kunt bellen. Maar zijn de hotels in Nederland telefonisch goed te bereiken? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 6.256 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'hotel'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 189 hotels het geval, hetgeen neerkomt op 3,1% van de gevallen. Dat betekent dat 96,9% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van hotels per provincie valt op dat Zuid-Holland het hoogste percentage slecht bereikbare hotels heeft. Daar is 4,9% niet goed bereikbaar. Overijssel komt als beste uit het onderzoek. Daar heeft slechts 1,6% van de hotels meer dan drie gemiste oproepen.

Er komen een aantal bekende hotelketens voor in de resultaten van het onderzoek. Het hoofdkantoor van hotelketen NH en Fletcher hotels hebben de meeste gemiste oproepen. Het NH hotel hoofdkantoor in Hilversum heeft 24 keer een oproep gemist en het hoofdkantoor van Fletcher in Utrecht heeft 25 gemiste oproepen.

Geen slechte cijfers

Over het algemeen kan de hotelbranche goede cijfers overleggen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Het is belangrijk om als hotel altijd klaar te staan voor gasten. Daar hoort telefonische bereikbaarheid bij. Uit het onderzoek komen over het algemeen goede cijfers, maar er is nog wel ruimte voor verbetering."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Zuid-Holland: 4,9%

Utrecht: 4,5%

Limburg: 4,2%

Gelderland: 3,9

Drenthe: 3,7%

Zeeland: 3,1%

Flevoland: 3,1%

Friesland: 2,9%

Noord-Brabant: 2,8%

Groningen: 2,7%

Noord-Holland: 2,5%

Overijssel: 1,6%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!