Places logo
Menu

Hoe houdt u uw werknemers tevreden?

Hoe houdt u uw werknemers tevreden?

Een deel van het imago en het succes van uw bedrijf wordt bepaald door uw werknemers. Tevreden werknemers zorgen voor een positieve uitstraling naar klanten, een goede sfeer binnen uw bedrijf en een lager ziekteverzuim. Daarnaast presteren tevreden werknemers beter wat leidt tot een hogere productiviteit. Hoe kunt u als werkgever zorgen voor tevreden werknemers?

Prettige Werkomgeving

Om een tevreden en goed werkend team te hebben zijn optimale werkomstandigheden belangrijk. Met een gezonde werkplek kunt u het ziekteverzuim laag houden en krijgt u fitte medewerkers. Dit kunt u doen door middel van:

 • Het plaatsen van planten. Planten hebben een gezond effect op de werkplek. Ze verbeteren de luchtvochtigheid en zuiveren de atmosfeer.
 • Het afwisselen van staande en zittende werkzaamheden, om de kans op RSI te voorkomen.
 • Zorg dat het beeldscherm van de computer van uw werknemers goed is afgesteld. Een lichte achtergrond met donkere letters is het rustigst voor de ogen.
 • Een juiste werkpositie. De instelling van de stoel en het werkblad is het beste wanneer uw armen en benen in een
  Never make touch days single http://www.geneticfairness.org/ brewing original lasts really manipulate the Most.
  hoek van 90 graden staan.
 • U kunt fruit en gezonde snacks aanbieden.
 • Bied regelmatig pauzes aan. Hierbij kunt een lunch organiseren of zorgen voor een potje tafelvoetbal.

Ten slotte zorgt een gezellige werkomgeving ook voor een prettige werkomgeving. Laat uw werknemers hun werkplek persoonlijk inrichten. Daarnaast zijn een stoelmassage, mediatheek en voetbaltafel leuke voorbeelden voor een gezellige werkomgeving.

Lees hier tips voor een milieuvriendelijke werkomgeving.

tevreden-werknemers-2

Zorg voor uitdaging

Het is belangrijk dat uw bedrijf iets te bieden heeft als het om persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling gaat. Uw personeel kan het gevoel krijgen vast te zitten als er geen ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en promoties. Zorg daarom voor uitdaging en benut de talenten van uw werknemers. Dit kunt u doen door:

 • Het geven van meer verantwoordelijkheid
 • Afwisselt werk aan te bieden
 • Uw personeel mee te laten denken. Bijvoorbeeld bij het verzinnen van oplossingen van problemen binnen uw bedrijf.
 • Een persoonlijk ontwikkelingsplan voor iedere werknemer. Zo weet de werknemer wat hij kan verwachten in de toekomst en kan hij doelgericht aan de ontwikkeling van zijn loopbaan werken.

Goede relatie met werknemers

Als werkgever is het goed om te investeren in een goede relatie met uw werknemers. Het is prettig als uw personeel weet dat ze bij u terecht kunnen met problemen of moeilijkheden. Wanneer u betrokken bent bij uw werknemers, zorgt dit voor meer betrokkenheid bij uw bedrijf. U kunt dit bijvoorbeeld doen door:

 1. Regelmatig aanwezig te zijn op de werkvloer en te blijven communiceren met uw medewerkers.
 2. Het geven van Complimenten en opbouwende kritiek.
 3. Het houden van evaluatie gesprekken. Zo weten werknemers hoe ze ervoor staan. Bekrachtig wat goed gaat en erken wat niet lekker loopt.
 4. Te vragen naar feedback. Zo wordt uw personeel getriggerd om actief mee te denken bij het creëren van oplossingen en nieuwe ideeën binnen uw bedrijf
 5. Duidelijk inzicht in de arbeidsvoorwaarden. Bespreek tijdens het sollicitatiegesprek en bij wijzigingen de arbeidsvoorwaarden door met uw werknemer.

tevreden-werknemers-1

Organiseer bedrijfsuitjes

Om de sfeer binnen het bedrijf goed te houden kunt u om de zoveel tijd leuke activiteiten organiseren. Dit kunnen uitjes zijn zoals een dag weg of een gezellige borrel. Dit is goed voor de teambuilding binnen uw bedrijf en de relatie van medewerkers met het bedrijf. Op bedrijfsuitje.nl vind u leuke en originele ideeën voor uitjes zoals indoor skydiven, een partyboot of wedstrijd koken met collega's. U kunt hierbij selecteren op regio, plaats, thema en activiteit. Daarnaast kunt u op telefoonboek.nl zoeken naar bedrijven die verschillende bedrijfsuitjes aanbieden.

Medewerkerstevredenheidonderzoek

Wilt u weten hoe uw medewerkers over uw organisatie denken? Met het Medewerkerstevredenheidonderzoek van Integron.nl wordt duidelijk in hoeverre uw werknemers trouw zijn en aankijken tegen uw bedrijf. Uw medewerkers ontvangen dan een e-mail waarmee ze een online-vragenlijst kunnen invullen. De vragenlijst gaat onder andere over de werkdruk, verschillen tussen groepen medewerkers en mentale fitheid. Dit onderzoek geeft bruikbare onderzoeksresultaten, concrete verbeteracties en oplossingen om te komen tot verbetermanagement.

Besteed aandacht aan de meningen van uw werknemer en probeer inzicht te krijgen in het beeld dat er bestaat over uw bedrijf. Tevreden werknemers zijn een belangrijk ingrediënt voor een succesvol bedrijf. Houd onze blog in de gaten voor meer tips voor een succesvolle onderneming.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!