Places logo
Menu

Hoe is het gesteld met de online vindbaarheid van apothekers?

Hoe is het gesteld met de online vindbaarheid van apothekers?

Tegenwoordig is een professionele website onmisbaar voor vaste apothekers. De zorg houdt zich namelijk niet aan openingstijden en een website is een uitstekend platform om uw patiënten elk moment van de dag service te bieden. Een professionele website zorgt voor een goede vindbaarheid van uw apotheek en biedt ook vele andere mogelijkheden. Denk aan online herhaalrecepten aanvragen, informatie over behandelmogelijkheden en medicijnen en de mogelijkheid om online vragen te stellen. Bent u benieuwd hoe het gesteld is met de websites van apothekers? Places.nl nam 2.761 websites van apothekers onder de loep en zocht het voor u uit. Deze websites staan geregistreerd op Telefoonboek.nl.

Beveiligde websites

Uw patiënten kunnen in een oogopslag zien of uw website goed beveiligd is middels een 'https'-verbinding en een slotje in de adresbalk. Een website met https-verbinding is beveiligd met een SSL-certificaat. SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer en houdt in dat alle gegevens beveiligd zijn en geheim voor buitenstaanders. Een beveiligde verbinding wekt vertrouwen op bij uw websitebezoekers. Via online formulieren kunnen zij gevoelige informatie versturen. Een SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en garandeert veiligheid van bijvoorbeeld patiëntgegevens. Bovendien beloont Google websites met een beveiligde https-verbinding door deze websites hoger te plaatsen in de zoekresultaten.

Slechts 35% van websites veilige verbinding

Uit de gegevens blijkt dat slechts 35% van de geregisteerde apotheken op Telefoonboek.nl een beveiligde https-verbinding heeft. Dit is erg weinig gezien het feit dat patiënten over vertrouwelijke informatie beschikken die zij via websites (soms) delen. Bovendien kunnen patiënten gevoelige informatie versturen per e-mail. Merendeel van deze data is dus niet beveiligd. Hier valt nog veel te winnen voor apothekers.

Responsive webdesign niet de norm

Slechts 1% van de geregistreerde websites blijkt responsive te zijn. Responsive webdesign houdt in dat uw website op alle schermformaten goed leesbaar is. Dit is erg belangrijk omdat veel mensen tegenwoordig websites op hun mobiele telefoon opzoeken. Op deze manier zorgt u dat alle informatie van uw apotheek goed vindbaar en leesbaar is. Op deze manier kunt u de ultieme service bieden aan uw patiënten. Bovendien vanwege het gebruiksgemak voor de consument, worden websites met een responsive webdesign eerder getoond in zoekmachines zoals Google.

Deskundigheid

Volgens de heer Rutten, manager van Places Websites, zijn er zeker nog mogelijkheden voor apotheken om hun online dienstverlening te verbeteren. "Een overzichtelijke en duidelijke website draagt bij aan de deskundigheid en imago van uw apotheek. Bovendien biedt het uw patiënten extra service omdat patiënten bijvoorbeeld ook buiten uw openingsuren belangrijke informatie over behandelingen en medicijnen kunnen vinden."

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!