Places logo
Menu

Handige tips voor een responsive website

Handige tips voor een responsive website

U zult vast wel eens uw website via uw mobiel of tablet bekeken hebben. Is dit niet het geval? Dan wordt dat hoog tijd! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan de helft van de internetgebruikers al gebruik maakt van een mobiel of tablet. Het is dus van groot belang dat uw website goed zichtbaar is via de schermen van zowel een laptop, mobiel en tablet en dus mee schaalt met de schermgrootte van het apparaat. En dat is precies wat een responsive website doet. Maar hoe realiseert u dit? Places.nl geeft u tips om op een effectieve manier uw responsive website te realiseren.

1. Bekijk uw websitebezoek

Voordat u overgaat tot het realiseren van uw responsive website, is het belangrijk om uw websitebezoek eens te analyseren. U kunt hier bijvoorbeeld Google Analytics voor gebruiken, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wanneer u een analyse van uw websiteverkeer maakt, kunt u zien via welke apparaten uw website bezocht wordt en hoe vaak. Ziet u bijvoorbeeld dat het aantal websitebezoeker via mobiel de afgelopen weken fors toeneemt? Dan is het van belang om op de korte termijn de responsive versie van uw website te lanceren zodat u mobiele websitebezoekers niet teleur stelt.

2. Een responsive design of app?

Blijkt het zeker de moeite waard te zijn om een responsive website te lanceren, dan heeft u de keuze uit een responsive design of app. Biedt u bijvoorbeeld niet meer dan één of twee producten of diensten? Dan is een app de meest geschikte keuze. Maar wilt u uw potentiële klanten uw volledige portfolio laten zien? Dan is een responsive design geschikter. Denk er dus over na wat het beste bij uw bedrijf past.

3. Vraag naar ervaringen

Wanneer u op het punt staat om uw responsive design of app te gaan ontwikkelen, vraag dan eens naar de ervaringen van andere ondernemers. Wellicht dat zij u bijvoorbeeld ook adviezen kunnen geven die u goed van pas kunnen komen of u externe bureaus kunnen aanbevelen.

4. Vraag offertes aan

Voordat u een definitieve partner kiest in het ontwikkelen van uw responsive design of app, is het verstandig om eerst verschillende offertes aan te vragen. Zo verkrijgt u inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn en weet u welke diensten u geboden worden en tegen welke prijzen. Vraag er niet te veel aan, maar maak bijvoorbeeld een keuze op basis van drie offertes.

Realiseer uw responsive website met Places Websites!

Dat een responsive website vandaag de dag van belang is, is duidelijk. Het vraagt echter wel even om uw aandacht om dit in het gewenste resultaat te laten resulteren. Om de drempel naar een responsive website nog lager te maken kunt u binnenkort gebruik maken van Places Websites. Met deze dienst kunt in enkele stappen zelf uw eigen professionele website maken, die in optimaal formaat zichtbaar is op zowel desktop, tablet als mobiel. Realiseer dus direct uw gratis responsive website met Places Websites! Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan snel en vrijblijvend contact op met onze servicedesk voor meer informatie en advies via 024 - 3555 299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!