Places logo
Menu

Haal meer fiscale voordelen uit de belastingaangifte

Haal meer fiscale voordelen uit de belastingaangifte

Als ondernemer doet u zowel btw-aangifte als aangifte inkomstenbelasting. De btw-aangifte, ofwel omzetbelasting, hangt samen met uw inkoop- en verkoopfacturen. Het verschil in btw daartussen moet u vervolgens afdragen of krijgt u terug van de Belastingdienst. De aangifte inkomstebelasting bestaat uit uw balans, het verlies, de gemaakte winst en eventueel de gegevens van uw fiscale partner. Een hele klus, die belastingaangifte. Het zou toch leuk zijn als u dat wat plezieriger kunt maken door er wat extra voordeel uit te halen. Places zet zeven slimme aftrekposten voor starters voor u op een rijtje.

1. Zelfstandigenaftrek

Als u een zelfstandige onderneming heeft en voldoet aan het urencriterium van 1225 uur kunt u gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. Dit urencriterium geldt ook als u halverwege het jaar pas met uw bedrijf bent gestart.

2. Startersaftrek

U kunt aanspraak maken op startersaftrek wanneer u in één of meer van de afgelopen vijf jaar geen ondernemer was én wanneer u gedurende die periode niet vaker dan twee keer de zelfstandigenaftrek heeft toegepast.

3. Pensioenopbouw

Als zelfstandig ondernemer kunt u zich meestal niet aansluiten bij een pensioenfonds. U moet uw pensioen dus volledig zelf regelen, bijvoorbeeld door banksparen, de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) of in eigen beheer (als u een bv heeft). Een geluk bij een ongeluk: uw pensioenopbouw is in de meeste gevallen (deels) aftrekbaar.

4. Afschrijven

Materiële en immateriële bedrijfsmiddelen zoals een laptop of een vergunning(aanvraag) mag u afschrijven. Dat wil zeggen dat u de kosten van de bedrijfsmiddelen verdeelt over het aantal jaren dat u ze gebruikt en dat u dus ieder jaar een deel van de kosten mag aftrekken van uw winst.

5. Investeringsaftrek

Het geld dat u investeert in bedrijfsmiddelen, kunt u in sommige gevallen deels van de winst aftrekken. Hierbij kunt u denken aan de milieu-investeringsaftrek voor bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan.

6. Kleineondernemersregeling

Als u in een jaar minder dan €1883,- aan btw hoeft te betalen, kunt u in aanmerking komen voor belastingvermindering via de kleine ondernemersregeling.

7. Meewerkaftrek

Als uw fiscale partner per jaar 525 uur of meer meewerkt aan uw onderneming zonder vergoeding of voor een vergoeding van minder dan €5000,- kunt u in veel gevallen gebruik maken van de speciale meewerkaftrek. Hoe meer uren uw partner meewerkt, hoe groter het percentage dat u van de gemaakte winst kunt aftrekken.

Nog meer voordelen

Bent u geïnteresseerd in nog meer voordelen en financiële meevallers? Kijk dan eens naar de diensten van Places. Zo biedt Places gratis adverteren, gratis antwoordservice, gratis reviews en zelfs gratis websites! Als u vragen heeft of meer informatie wilt, belt u dan vrijblijvend naar 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!