Places logo
Menu

Grote energiebedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Grote energiebedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Wanneer u een energieleverancier moet uitkiezen kunt u met veel vragen komen te zitten. Veel vragen kunt u misschien zelf oplossen door op de website te kijken, als dit niet lukt kunt u het bedrijf opbellen. Vooral ouderen die niet digitaal vaardig zijn pakken liever de telefoon op. Maar zijn de energieleveranciers telefonisch goed te bereiken? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 493 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'gas, water en elektra'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 85 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 17,2% van de gevallen. Dat betekent dat 82,8% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van gas-, water- en elektrabedrijven per provincie, valt op dat Noord-Brabant het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar is 35,3% van de bedrijven niet goed bereikbaar. Flevoland komt als beste uit het onderzoek. Daar heeft 5,8% meer dan drie gemiste oproepen.

Eneco meeste gemiste oproepen

Het energiebedrijf met de meeste gemiste oproepen is Eneco. De klantenservice in Rotterdam heeft maar liefst 555 gemiste oproepen. Daarop volgt het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch, zij hebben 203 gemiste oproepen. Met 98 gemiste oproepen komt Nuon in Amsterdam Zuidoost op een derde plek. Tot slot heeft de Liander Infra Oost in Duiven ook een redelijk aantal gemiste oproepen, zij hebben 67 keer de telefoon niet opgenomen.

Geen goede cijfers

De resultaten uit het onderzoek vallen tegen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Het is met name voor klanten die niet digitaal vaardig zijn erg belangrijk dat zij telefonisch kunnen worden geholpen. Het aantal gemiste oproepen van bedrijven als Eneco zijn echter schrikbarend hoog. De hoge cijfers wijzen erop dat wat betreft de telefonische bereikbaarheid veel ruimte voor verbetering is."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Noord-Brabant: 35,3%

Limburg: 28,6%

Groningen: 27,7%

Zuid-Holland: 25%

Drenthe: 20%

Noord-Holland: 18,8%

Zeeland: 17,6%

Gelderland: 16,6%

Overijssel: 15,6%

Utrecht: 10%

Friesland: 8,9%

Flevoland: 5,8%

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!