Places logo
Menu

Googlen voor gevorderden

Googlen voor gevorderden

Per dag wordt er wereldwijd zo'n 3.5 biljoen keer gezocht op Google. De meeste zoekopdrachten zullen ongetwijfeld leiden tot een prima resultaat, maar u zult vast ook ervaren hebben dat u niet altijd exact weet hoe u het best op iets kan zoeken. Google zit boordevol handige functies waar niet iedereen van op de hoogte is. Om het zoeken te vergemakkelijken en een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken heeft Google deze handige functies op een rijtje gezet in Google Tips. Voor u als ondernemers zitten daar ook een aantal interessante tussen. In deze blog leest u meer over Google Tips.

Google Chrome

Als u overal dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord hanteert, en één van deze websites gehacked wordt, kunnen uw gegevens gebruikt worden om in te loggen op meerdere websites. Het is verstandig om te variëren in gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit vermindert namelijk het risico op phishing. De browser van Google kan uw gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan voor verschillende sites. Als u bent ingelogd bij Chrome worden uw wachtwoorden ook gesynchroniseerd met uw Google-account zodat u deze kunt gebruiken op andere apparaten.

Google Mail

Heeft u een Gmail account? E-mail van Google heeft een functie waarvan u misschien wel gehoopt had dat u deze eerder had ontdekt. U zult een e-mail voor het verzenden ongetwijfeld een aantal keer teruglezen voordat u op verzenden klikt. Toch wordt er alsnog wel eens over kleine spelfoutjes heen gelezen. Gmail geeft u de optie om dit te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om een e-mail te "unsenden" tot 10 seconden nadat u de e-mail verstuurd heeft. Met één (snelle) klik op de unsend knop haalt u de zojuist verstuurde mail weer terug en kunt u deze bewerken en opnieuw verzenden. Een mail zonder spelfouten komt wel zo professioneel over.

Google+

Google plus is de sociale netwerksite die ontwikkeld is voor Google. Indien u een Gmail account heeft, heeft u ook automatisch een Google plus account. Dit platform is eigenlijk een soort tegenhanger van Facebook en het principe is hetzelfde. Op deze sociale netwerksite kunt u connecties toevoegen, updates, foto's, links, locaties en dergelijke delen. Het handige van Google plus is dat u zelf kunt kiezen welke content u met wie deelt. Dit betekent dat u een onderscheid kunt maken tussen bijvoorbeeld uw vrienden en zakenrelaties.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie, helpt u op goedkope wijze meer bezoekers naar uw website te trekken. Dankzij een aantal handige trucjes kunt u er voor zorgen dat uw website beter vindbaar is in zoekmachines. Laat belangrijke zoek- en trefwoorden terugkomen in titels en links op uw webpagina, maak gebruik van metatags om zoekmachines van informatie over uw site te voorzien en zorg dat elke losstaande pagina voorzien is van een andere link. Ook linkbuilding is een noodzakelijk onderdeel om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Hier gaat het om het verkrijgen van externe links naar de website om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Het komt er op neer dat u er voor moet zorgen dat er zoveel mogelijk links bestaan die leiden naar u website. Hier leest u meer over SEO.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!