Places logo
Menu

Google maakt snelle mobiele websites beter vindbaar

Google maakt snelle mobiele websites beter vindbaar

Sinds mobiele telefoons niet meer weg te denken zijn uit de maatschappij, wordt het hebben van een mobielvriendelijke website steeds belangrijker. De mobiele variant moet aan tal van criteria voldoen. Zo moet de pagina zich aanpassen aan het formaat van de telefoon en makkelijk zijn in gebruik. In juli lanceerde Google een nieuw criterium, namelijk: pagespeed of laadsnelheid. Dit houdt in dat de laadsnelheid van je mobiele website nu invloed heeft op de vindbaarheid van jouw site in Google Search.

PageSpeed-test

De PageSpeed-test van Google is een prestatie-test voor mobiele websites. De naam 'PageSpeed' doet het lijken alsof alle voorgestelde prestatie-verbeteringen met snelheid te maken hebben, maar dat is niet helemaal het geval. De websites worden ook getest op bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid. Je vult de URL van jouw website in en na het doorlopen van de test, wordt er een score tussen 0 en 100 berekend en geeft Google aan welke mogelijke prestatie-verbeteringen in de website zouden kunnen worden geïmplementeerd. Dit betekent niet dat je al deze verbeteringen meteen door moet voeren, maar het zou hulp kunnen bieden met het optimaliseren van je mobiele website. Om goed vindbaar te zijn in zoekmachines is het belangrijk dat je SEO optimaal is. Bij veel websites is dit al het geval, dus dan kan een criterium als laadsnelheid doorslaggevend zijn.

Mobiele websites

De PageSpeed-test is niet nieuw. In 2010 lanceerde Google hetzelfde concept, maar dan voor desktop websites. Het is geen toeval dat Google deze "Speed Update" voor mobiele websites nu online zet. Het geeft aan dat de vraag naar goed werkende mobiele sites groeit en dat mobiele content steeds belangrijker wordt dan desktop content.

Belangrijk om te weten, is dat hoog eindigen in mobiele zoekopdrachten niet alleen draait om laadsnelheid. Goede en relevante content blijft ook belangrijk net als een gebruiksvriendelijk menu.

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!