Gegevens van patiënten zijn in goede handen op websites ziekenhuizenWaar ziekenhuizen in 2017 nog niet allemaal beveiligd waren, zijn ze dat nu wel.

Begin 2017 bleek uit onderzoek van Women in Cybersecurity WICS) dat lang niet alle ziekenhuizen hun beveiliging goed op orde hadden. Dit onderzoek toonde namelijk aan dat één op de drie ziekenhuizen gegevens via een slecht beveiligde verbinding verstuurden. Van de 97 onderzochte ziekenhuissites, ondersteunden er 25 geen HTTPS. Een ziekenhuis heeft met zoveel privacygevoelige informatie te maken dat het erg belangrijk is om een beveiligde verbinding te hebben. Places Nieuws onderzocht of de beveiliging van ziekenhuizen inmiddels beter in orde is. Goed nieuws: de ziekenhuizen hebben iets opgestoken van de negatieve berichtgeving in 2017.

Hoe herken ik een beveiligde website?

Een website met een beveiligde verbinding herken je aan het groene slotje links bovenaan de pagina. Bovendien staat de aanduiding HTTPS voor het webadres, in plaats van HTTPS. Wanneer er HTTPS voor een url staat is de website voorzien van SSL-beveiliging. De beveiliging voorkomt dat gegevens door hackers te onderscheppen zijn, omdat data versleuteld wordt verstuurd. Google geeft om deze reden ook beveiligde sites voorrang bij de zoekresultaten. Het bedrijf wil daarmee een goede beveiliging stimuleren.

Complimenten voor ziekenhuizen

Places Nieuws bekeek op 31 augustus 2018 handmatig de websites van 90 ziekenhuizen en heeft daarbij geen enkele website ontdekt die onbeveiligd was. Dat verdient een compliment! Zelfs de ziekenhuizen zonder SSL-beveiliging in 2017 hebben nu wel een goede beveiliging. Peter Davelaar, manager van Places Websites zegt hierover "Het is vooral voor ziekenhuizen van belang om hun website goed te beveiligen. Een SSL-certificaat is noodzakelijk, omdat via deze websites belangrijke persoonsgegevens worden gedeeld. Fijn dat ziekenhuizen hier zorgvuldig mee omgaan en vanaf 2017 de beveiliging hebben aangescherpt. Veel branches kunnen nog een voorbeeld nemen aan ziekenhuizen."

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.

Ontdek Places Websites

Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek