Places logo
Menu

Friese apotheken best bereikbaar, Limburgse het slechtst

Friese apotheken best bereikbaar, Limburgse het slechtst

Eerder publiceerde Telefoonboek.nl al cijfers over telefonische bereikbaarheid in de gezondheidszorg: zo werd de bereikbaarheid van diëtisten, huisartsen en psychologen al getoetst. Deze branches bleken hier allemaal goed op te scoren, met meer dan 90% goed bereikbaar in alle drie de gevallen. Hoe steekt de bereikbaarheid van apotheken in elkaar? Telefoonboek.nl zette de feiten op een rijtje.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2607 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Apotheek'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 251 van de 2607 apotheken het geval, hetgeen neerkomt op 9,6% van de gevallen. Dat betekent dat 90,4% van de onderzochte apotheken weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Service en Kring Apotheken

Onder de 251 apotheken die meer dan drie keer niet te bereiken waren, vallen veel Service Apotheken (35 gevallen) en Kring Apotheken (25 gevallen). De apotheek met de meeste mislukte belpogingen is DocMorris, een Duitse apotheekfranchise uit Heerlen: hierbij werden 31 mislukte pogingen geregistreerd.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Limburg het slechtst uit de bus komt: daar was 17,9% van de apotheken meer dan drie keer niet bereikbaar. In Friesland doen apotheken het juist erg goed, daar kreeg slechts 3,6% van de apotheken meer dan drie klachten.

Medicatie

Geen slechte cijfers, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Telefonische bereikbaarheid is een belangrijk gegeven voor apotheken. Medicatie kan nogal een gevoelige zaak zijn. Daarom is het belangrijk dat zowel huisartsen als apothekers hun patiënten vakkundig te woord kunnen staan."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Friesland 3,6% (3 van de 84)

Drenthe 5,2% (3 van de 58)

Groningen 5,4% (4 van de 74)

Utrecht 6,4% (14 van de 219)

Overijssel 6,7% (11 van de 164)

Gelderland 9,1% (26 van de 287)

Flevoland 9,1% (5 van de 55)

Noord-Holland 10,3% (38 van de 368)

Noord-Brabant 11,7% (48 van de 408)

Zeeland 11,9% (5 van de 42)

Zuid-Holland 12,3% (64 van de 522)

Limburg 17,9% (35 van de 195)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!