Places logo
Menu

Feest voor dierenwinkels op Dierendag: goede beoordelingen

Feest voor dierenwinkels op Dierendag: goede beoordelingen

Het is 4 oktober en dat betekent: Dierendag. Sinds 1930 wordt Dierendag in Nederland gevierd. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan dieren. Honden, katten en hamsters worden massaal verwend door hun baasjes. Ook dierenwinkels geven vandaag een beetje extra aandacht aan de dieren, hoewel de dieren voor hen natuurlijk elke dag centraal staan. Om in het thema te blijven nam Telefoonboek.nl de dierenwinkels onder de loep en zocht uit welke dierenwinkels goed worden beoordeeld en wat er over dierenwinkels wordt gezegd.

Beoordelingen op de website

Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers naast het vinden van telefoonnummers ook beoordelingen geven aan bedrijven. Deze beoordeling bestaat uit een cijfer op basis van de algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding. Dit cijfer kan worden toegelicht door middel van een geschreven review. Hierin kan de beoordelaar beschrijven wat zijn of haar ervaring met het bedrijf positief of negatief maakt. Voor de Nederlandse dierenwinkels zijn er 1.089 reviews achtergelaten. Al deze reviews samen geven een gemiddelde beoordeling van een 7,9.

Dierenspeciaalzaak Stelo en Pets Place meest beoordeeld

Bovengenoemde dierenwinkels zijn door bezoekers van Telefoonboek.nl het meest beoordeeld. Beiden krijgen een positief gemiddeld cijfer en mogen daarmee apetrots zijn. Pets Place wordt gemiddeld beoordeeld met een 7,3. Dierenspeciaalzaak Stelo krijgt maar liefst een 8,6. Eén van de reacties over Pets Place luidt: "Vriendelijk personeel die met de klant meedenkt. Zijn erg behulpzaam en hebben ruime keus in alles.". In de reacties over Dierenspeciaalzaak Stelo wordt er gesproken over een goede service en vriendelijk en deskundig personeel met hart voor dieren. De kans dat je bij een van deze winkels een kat in de zak koopt is volgens de beoordelaars dus erg klein.

Aandacht voor klanten en dieren

Over het algemeen worden dierenwinkels op Telefoonboek.nl goed beoordeeld. Er zijn 1.089 reviews achtergelaten, waarvan er 858 positief zijn (78%). Het gemiddelde cijfer van deze positieve beoordelingen is een 9,3. De negatieve beoordelingen over dierenwinkels kwamen van 231 beoordelaars (22%). Zij geven een gemiddeld cijfer van een 2,7. Een goede service en vriendelijk personeel zijn volgens de beoordelaars twee belangrijke aspecten. Daarnaast waarderen klanten hoge kwaliteit producten bij dierenspeciaalzaken. Zo geven klanten aan waarde te hechten aan goede kwaliteit dierenvoer, of zoeken ze graag naar de perfecte hondenmand.

Dierenwinkels moeten niet alleen aandacht hebben voor de dieren, maar ook voor de klanten. "Ik kan niet anders zeggen dan top! Goede service, nette winkel. Als je belt krijg je goed advies. Vriendelijk personeel. Diverse vissen en benodigdheden voor aquaria gehaald en nooit gezeur of slechte kwaliteit. Ik moet er een flinke afstand voor rijden om er te komen, maar het is de moeite waard!" luidt een van de reacties. Wie zorgt voor een goede service en vriendelijk personeel en daarnaast aandacht heeft voor zowel de klant als het dier, kan rekenen op een hoge klanttevredenheid.

Aandacht voor verbeterpunten

De negatieve reacties lopen uiteen in een aantal verschillende onderwerpen. Van "slechte service en onvriendelijkheid" tot "slechte telefonische bereikbaarheid" en "onbehulpzaam personeel". Eén van de negatieve reacties luidt: "Ben vandaag een aantal uren bezig om het bedrijf telefonisch te bereiken. Niet gelukt. Weet geen openingstijden, wordt niet aangegeven." Negatieve reacties kunnen worden omgezet naar positieve reacties. Besteed daarom op (en na) Dierendag niet alleen aandacht aan je dieren, maar ook aan jouw verbeterpunten en het optimaliseren van klantcontact en online bereikbaarheid.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!