Places logo
Menu

Goed nieuws: facturen worden steeds sneller betaald

Goed nieuws: facturen worden steeds sneller betaald

Goed nieuws voor het midden- en kleinbedrijf (mkb): gemiddeld werden facturen vorig jaar na 42,3 dagen voldaan. Sinds de telling van 2002 is er geen beter jaar geweest als het gaat om betalingen, zelfs niet voor de crisis. Places.nl praat u even bij in deze blog.

Ademruimte

In 2013 heeft overleg plaatsgevonden tussen een werkgroep van mkb-ondernemers onder leiding van oud-bestuurder Jan Peter Schmitmann van ABN Amro en negen ondernemingen in Nederland. Wanneer grote concerns hun leveranciers sneller gaan betalen, krijgt het mkb weer financiële ademruimte om te ondernemen en te investeren. Dit is een manier om de economische groei te stimuleren.

Waar wordt het snelst betaald?

Onderzoeksbureau Graydon meet sinds 2002 het betaaltempo van Nederlandse bedrijven. Het gemiddelde van 42,3 dagen in 2015 is zo'n 4 procent sneller dan een jaar eerder. In alle sectoren is de verbetering zichtbaar, maar in de zakelijke dienstverlening worden te facturen met 36,8 dagen het snelst betaald. Facturen van de (semi)overheid laten met 44,7 dagen het langst op zich wachten. Het betaalgedrag van de overheid is echter wel met bijna 4 dagen verbeterd ten opzichte van een jaar eerder. Op provinciaal niveau bevinden de beste betalers zich in Zeeland met 37 dagen. De traagste betalers bevinden zich momenteel in Drenthe met gemiddeld 43,1 dagen.

Factuurtips

Wilt u uw facturen nu nog sneller betaald hebben? Dan vindt u op de Places blogpagina een aantal tips. Een tipje van de sluier? Maak betalen zo makkelijk mogelijk. Het lijkt simpel, en dat is het ook. Zorg dat het totaalbedraf in één oogopslag zichtbaar is zodat uw factuur niet zonder btw wordt overgemaakt. Voeg een acceptgiro bij of liever nog, stuur een online factuur met een iDEAL-knop. Wie weet worden facturen in 2016 zo nóg sneller betaald!

Vindbaar zonder factuur

Facturen betalen is bij ons soms niet eens nodig! Zo kunt u bij Places gratis een bedrijfsvermelding aanmaken om uw online vindbaarheid te vergroten, gratis onze antwoordservice uitproberen en gratis een website maken.

Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice via 024-3555299. Wij vertellen u graag meer!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!