Places logo
Menu

Er valt nog wat te klussen elektriciens: driekwart van de elektriciens bezit geen werkende website

Er valt nog wat te klussen elektriciens: driekwart van de elektriciens bezit geen werkende website

Een elektricien kun je gebruiken voor vele klusjes in huis. Of het nu gaat om een storing in de groepenkast of het aansluiten van verlichting. Elektriciens kunnen jou goed verder helpen. Zoek je met spoed een erkende elektricien bij jouw in de buurt? Dan kun je via internet vaak een elektricien vinden die snelle service biedt. Het blijkt daarentegen uit de gegevens van Telefoonboek.nl dat slechts 25% van de website van elektriciens goed werkt. Dit maakt het een stuk lastiger om een goede elektricien bij jouw in de buurt te vinden.

Websites functioneren niet

In de database van Telefoonboek.nl staan in totaal 9894 websites van elektriciens genoteerd. Hiervan blijkt slechts 25% van de websites correct te werken. Dit is een gemiste kans voor elektriciens. In het midden- en kleinbedrijf kan namelijk een simpele, maar overzichtelijke website al een hoop extra klanten opleveren. Het vergroot de vindbaarheid van het bedrijf in zoekmachines en geeft bezoekers een overzicht van diensten.

Slechts 3% van de websites beveiligd

Naast een goed werkende website is de beveiliging van de website ook belangrijk. Van de 9894 geregistreerde websites bij Telefoonboek.nl blijkt slechts 3% beveiligd te zijn (271 websites). Een veilige website kun je herkennen aan de URL, deze begint met 'https://'. De s staat voor 'secure' het Engelse woord voor veilig. Een beveiligde website is van belang als je als ondernemer betrouwbaar en professioneel wil overkomen naar je klanten. Https geeft namelijk drie garanties: echtheid, integriteit en versleuteling. Door een beveiligde verbinding kan een derde partij niet gecodeerde data van jouw klanten verzamelen. Door een beveiligde website laat je al direct een betere indruk achter bij jouw klanten, omdat je laat zien dat dat je op de hoogte bent van deze ontwikkeling en je de online veiligheid van jouw klanten waarborgt.

Niet responsive

Van de 9894 geregistreerde websites zijn slechts 1147 websites responsive (11%). Dit houdt in dat de website layout zich aanpast aan het scherm waarmee de website wordt bezocht. Dit kan via een desktop, een tablet of smartphone. Door een website responsive te maken blijft het merendeel van de content op alle mobiele apparaten toegankelijk. Tegenwoordig spelen smartphones een grote rol in het maken van beslissingen bij de consument. Mobile search wint van desktop zoekopdrachten. Dit maakt het dus belangrijk om als elektricien te zorgen dat je website ook op de smartphone goed werkt. Bovendien is het een kleine moeite om je website responsive te maken. Je wilt natuurlijk geen klanten mislopen omdat jouw website niet te lezen is op de smartphone.

Voorkeur Google

Uit de bovenstaande gegevens blijkt dat elektriciens nog veel aan hun websites moeten verbeteren. Het is een kleine moeite om te zorgen dat een website beveiligd en responsive is. Dit is namelijk beter voor je online vindbaarheid wat weer meer klanten kan opleveren. Google geeft namelijk de voorkeur aan websites die responsive en beveiligd zijn. Dit maakt het dus voor ondernemers belangrijk om daarin te investeren.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!