Places logo
Menu

Een webshop lijkt de perfecte aanvulling voor de fysieke Nederlandse speelgoedwinkel

Een webshop lijkt de perfecte aanvulling voor de fysieke Nederlandse speelgoedwinkel

De Nederlandse speelgoedbranche raakte in de eerste zeven maanden van dit jaar bijna twintig procent van de verkoopvolumes kwijt. Volgens de nieuwe Stand van Retail van ABN Amro daalde de omzet daarbij met 13,6 procent. Dit komt vooral door de opkomst van online winkels, waar speelgoed vaak goedkoper is en het assortiment breder. Ook zijn winkels als Kruidvat en Action goedkoop speelgoed gaan verkopen. Maar zou het ook aan andere dingen kunnen liggen? Places Nieuws zocht uit hoe Nederlandse speelgoedwinkel worden beoordeeld.

Beoordelingen

Op Telefoonboek.nl kunnen klanten bedrijven beoordelen. Ze kunnen een cijfer toekennen aan service, algemene indruk, prijs/kwaliteitverhouding en bereikbaarheid. Hieruit komt één beoordelingscijfer. Op basis van alle klantbeoordelingen wordt een gemiddelde berekend. Naast een cijfer, kunnen klanten ook een geschreven beoordeling achterlaten. Op basis van deze gegevens worden de vijf best beoordeelde speelgoedwinkels hieronder uitgelicht. De top vijf is naast de hoogte van het cijfer ook gebaseerd op het aantal beoordelingen en is geselecteerd uit een database met 605 speelgoedwinkel in Nederland.

Top vijf best beoordeelde speelgoedwinkels

1. ToysGarden Speelgoed (Nijmegen) - 36 beoordelingen met gemiddeld een 9,8
2. Zippytoys (Goor) - 33 beoordelingen met gemiddeld een 9,7
3. Topshopper (Fijnaart) - 30 beoordelingen met gemiddeld een 7,7
4. Speelgoedparadijs Plaggenmarsch (Hardenberg) - 30 beoordelingen met gemiddeld een 7,5
5. Intertoys (Den Bosch) - 31 beoordelingen met gemiddeld een 7,0

ToysGarden Speelgoed - Nijmegen

Deze speelgoedwinkel wordt als beste beoordeeld met een bijna perfecte score van 9,8. De winkel onderscheidt zich vooral door duurzaam en betaalbaar speelgoed voor jong en oud.
Dit winkel speelt verder bewust in op de veranderende markt door de fysieke winkel te koppelen aan een online webshop. Bovendien garanderen ze een razendsnelle bezorgservice: als je speelgoed vóór 16:00 besteld, wordt het de volgende dag bezorgd.

Zippytoys - Goor

Ook goed beoordeeld is Zippytoys in Goor. Met een gemiddeld cijfer van 9,7 scoort ook deze speelgoedwinkel buitengewoon hoog. Net als ToysGarden combineert deze winkel haar fysieke winkel met een online webshop. De website van Zippytoys is echter een stuk moderner en uitgebreider. Ook de bezorgservice is aantrekkelijker: 'vóór 21:00 besteld is morgen in huis'.

Intertoys Hoofdkantoor

Bij lange na niet in de top vijf, maar met 191 winkels is Intertoys de absolute lijstaanvoerder in Nederland. Gemiddeld scoren de winkels een kleine 7. Echter is het hoofdkantoor van Intertoys niet meegerekend in dit gemiddelde. Het hoofdkantoor kreeg namelijk gemiddeld een 3,6 uit 290 beoordelingen. Een opvallend lage score. Volgens klanten is het hoofdkantoor telefonisch slecht te bereiken en is ook de klantenservice slecht.

Conclusie

Van alle 605 speelgoedwinkel op Telefoonboek.nl, worden er 557 (92%) beoordeeld met een voldoende. Het gemiddelde cijfer van deze voldoendes is met 7,1 goed. Ook het totale gemiddelde ligt rond de 7, waarmee de Nederlandse speelgoedwinkels tevreden mogen zijn. Niet alleen op Telefoonboek.nl, ook in de Google-beoordelingen scoren de speelgoedwinkel over het algemeen goed.

Een fysieke winkel in combinatie met een webshop lijkt het recept voor een betere beoordeling. Ook in relatief kleine plaatsen als Goor, blijkt dat het concept zorgt voor enthousiaste reacties.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!