Places logo
Menu

Drukte bij installatiebedrijven geen effect op telefonische bereikbaarheid

Drukte bij installatiebedrijven geen effect op telefonische bereikbaarheid

De verschillende weersomstandigheden in de winter kunnen veel problemen veroorzaken. Wegsmeltende sneeuw kan bijvoorbeeld voor lekkende daken zorgen. In december hebben installatiebedrijven het dan ook razend druk gehad met alle meldingen die zij binnen kregen. Naast lekkende daken zit er in de winter niemand te wachten op een kapotte cv-ketel. De afgelopen maand hebben installatiebedrijven het zo druk gehad, dat zij klanten op wachtlijsten moesten plaatsen. Door de drukte waren de bedrijven niet altijd in staat om iedereen te helpen, maar hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid? Telefoonboek.nl heeft onderzocht of installatiebedrijven telefonisch goed bereikbaar zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2.687 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "installatiebedrijf". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 64 installatiebedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 2,4% van de gevallen. Dat betekent dat 97,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van installatiebedrijven per provincie, heeft Drenthe het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven. Daar is 10,8% van de installatiebedrijven niet goed bereikbaar. Zuid-Holland komt als beste uit het onderzoek: daar was slechts 0,9% van de bedrijven niet goed telefonisch bereikbaar.

Krappe arbeidsmarkt

Installatiebedrijven scoren ondanks de drukte goed op telefonische bereikbaarheid. Dit is een goede zaak want vooral in de winter wil niemand last hebben van lekkende daken of een defecte verwarming. Naast de winterse weersomstandigheden veroorzaakt de krapte op de arbeidsmarkt ook veel drukte bij installatiebedrijven. Werkgevers verwachten binnen drie jaar zelfs een tekort van 20.000 technische vakmensen. Hierdoor zal het bieden van een snelle service moeilijker worden.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Drenthe: 10,8%
 2. Friesland: 6,8%
 3. Groningen: 6,7%
 4. Limburg: 4,9%
 5. Noord-Brabant: 3,8
 6. Gelderland: 2,9%
 7. Zeeland: 2,8%
 8. Noord-Holland: 2,3%
 9. Overijssel: 2,2%
 10. Flevoland:1,5%
 11. Utrecht: 1,3%
 12. Zuid-Holland: 0,9%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!