Places logo
Menu

Drie tips om veilig te ondernemen en hacks te voorkomen

Drie tips om veilig te ondernemen en hacks te voorkomen

Tegenwoordig kan geen enkel bedrijf meer zonder het gebruik van internet. Dit heeft ook geleid tot een nieuwe vorm van criminaliteit, namelijk cybercriminaliteit. Bedrijven zijn hiervan vaak de dupe doordat bedrijfsgevoelige informatie wordt geopenbaard of misbruikt door middel van hacks. Hoe kunnen ondernemers zich het best weren tegen deze vorm van criminaliteit? Places.nl geeft u 3 tips om veilig te ondernemen en hacks te voorkomen.

1. Maak gebruik van een virusscanner

Virussen en hacks kunnen zorgen voor een ernstige aanval op uw computer. Hierdoor kunt u al uw bestanden kwijtraken. Het is daarom van belang om zo nu en dan uw computer te scannen op virussen. Een goede scanner zal niet alleen de virussen scannen, maar ook verwijderen en tegenhouden. U kunt kiezen voor een gratis of een betaalde virusscanner. Een gratis basis virusscanner beschikt vaak alleen over een scanfunctionaliteit waarmee u uw computer controleert op malware en virussen. Een betaalde virusscanner zal sneller schadelijke bestanden oppakken en beschikt daarnaast over meer functionaliteiten.

2. Huur een ethische hacker in

Als u zeker wilt weten of uw systemen waterdicht zijn, dan kunt u ervoor kiezen om een ethische hacker in dienst te nemen. Een ethisch hacker, ookwel "white hat-hacker" genoemd, valt de systemen van zijn opdrachtgever aan. Deze hacker gaat dus kijken waar de zwakke plekken zitten en hoe diep hij in het systeem kan doordringen. Door de verkregen bevindingen van de hacker kan het bedrijf haar systemen verbeteren en 'hackproof' maken.

3. Update uw computer regelmatig

Ten slotte is het van belang dat u nieuwe updates van uw webbrowser en Windows regelmatig uitvoert. Deze updates worden vaak automatisch uitgevoerd, wanneer dit niet het geval is kunt u instellen het automatisch gaat plaatsvinden. De updates zijn belangrijk omdat Windows en uw webbrowser regelmatig veranderingen doorvoert waardoor uw computer beter wordt beschermd tegen computeraanvallen en virussen.

Alsnog gehackt?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u gehackt wordt, ondanks alle voorzorgsmaatregelen die u heeft genomen om cybercrimnaliteit te voorkomen. Tegenwoordig kunt u uw onderneming hiertegen financieel beschermen door middel van een verzekering. Alvorens u deze verzekering afsluit bij een verzekeraar is het verstandig u te laten voorlichten hierover.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!