Places logo
Menu

Dit zijn de vijf voordelen van mobiel werken voor uw bedrijf

Dit zijn de vijf voordelen van mobiel werken voor uw bedrijf

Mobiel werken is een term die steeds meer ingeburgerd is in het Nederlandse bedrijfsleven. Steeds meer organisaties bieden hun medewerkers de vrijheid om zelf hun werkdag in te delen. Dit is een positieve ontwikkeling gezien het feit dat mobiel werken veel voordelen kan leveren. Places.nl zet vijf voordelen van mobiel werken op een rijtje. Zo weet u zeker dat uw onderneming profiteert van deze manier van werken.

1. Hogere productiviteit

Werknemers die (voor een deel) zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken zijn productiever. Ze kunnen op deze manier hun werkdag efficiënter indelen en bijvoorbeeld ook 's avonds of in het weekend een mailtje versturen. Bovendien is er sprake van een hogere productiviteit door tijdwinst. Bij mobiel werken hebben werknemers niet langer te maken met een lange reistijd van en naar het kantoor. Dat kan flinke tijdwinst opleveren per medewerker. Thuiswerkers kunnen de gewonnen tijd besteden aan werk, zonder dat dit van invloed is op de lengte van hun werkdag. Dat levert uiteindelijk al snel een hogere productiviteit op.

2. Thuiswerk levert minder ziekteverzuim

Tegenwoordig vinden werknemers mobiel werken steeds belangrijker en ook een arbeidsvoorwaarde. Dit geldt al helemaal voor de Millennials die momenteel de werkvloer bestormen. Op die manier kunnen ze werk en privé beter combineren, wat leidt tot minder stress en meer rust. Hierdoor zijn medewerkers meer tevreden en leidt dit vervolgens tot minder ziekteverzuim. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat mobiel werken een zeer positief effect heeft op de medewerkerstevredenheid. De vrijheid en zelfstandigheid van mobiel werken wordt door medewerkers vaak gezien als een teken van vertrouwen vanuit de organisatie. Dat zorgt voor een betere binding met het bedrijf, meer proactiviteit, en minder verloop en verzuim.

3. Lagere kosten

Kostentechnisch kan mobiel werken ook veel voordelen opleveren voor organisaties. Dit komt voort uit het feit dat hoe meer mobiele medewerkers je hebt, hoe minder vaste werkplekken er nodig zijn. Bedrijven kunnen hierdoor besparen op kantoorruimte. Denk ook aan de energie-, schoonmaak- en ict-kosten die je bespaart.

4. Goed voor het imago van uw bedrijf

Mobiel werken heeft een zeer positief effect op uw bedrijfsimago. Organisaties geven hiermee aan hun medewerkers te vertrouwen en de positieve effecten van mobiel werken serieus te nemen. Bedrijven die mobiel werken faciliteren worden als vernieuwend, flexibel en betrokken gezien. Bovendien is mobiel werken goed voor het milieu. U draagt door mobiel werken bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wat goed is voor uw bedrijfsimago!

5. Meer tevreden klanten

Mobiel werken kan bovendien leiden tot meer tevreden klanten. Medewerkers zijn namelijk beter en langer bereikbaar als ze ook buiten de standaard kantooruren de telefoon opnemen en mailtjes beantwoorden. Klanten waarderen dit omdat zij ook flexibel werken.

Begin met een mobiliteitsstrategie

Het is belangrijk om uw medewerkers goed voor te bereiden op mobiel werken. Dit kan door middel van goede communicatie over wat de voorwaarden van mobiel werken zijn. Ben duidelijk waarom u over wilt gaan op mobiel werken en wat de voordelen daarvan zijn. Maak duidelijk wat deze manier van werken voor uw medewerkers inhoudt en wat er per individuele medewerker verandert. Wellicht kan een externe coach medewerkers enthousiast maken voor de betere balans tussen werk en privé.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!