Places logo
Menu

Dierenartsen worden goed beoordeeld met een 7,9 vanwege top service en klantvriendelijkheid

Dierenartsen worden goed beoordeeld met een 7,9 vanwege top service en klantvriendelijkheid

In Nederland zijn er in totaal ongeveer 31 miljoen huisdieren. Tegenwoordig heeft 74 procent van alle mensen een huisdier in huis. Veel van deze eigenaren hebben een bijzondere band met hun huisdier. Wanneer hun hond, kat of konijn iets mankeert willen zij natuurlijk dat deze de beste zorg krijgt. Een goede dierenarts kan daarbij helpen. Telefoonboek.nl zocht uit hoe Nederlanders hun dierenartsenpraktijk beoordelen.

Overwegend positief

In totaal zijn dierenartsenpraktijken 1116 keer beoordeeld op Telefoonboek.nl. Het gemiddelde van deze beoordelingen is een dikke voldoende, namelijk een 7,9. De meeste beoordelingen (78%) zijn dan ook positief (cijfer van een 6,0 of hoger). Iets meer dan eenvijfde van de beoordelingen (22%) is onvoldoende (cijfer lager dan een 6.0).

Service en klantvriendelijkheid belangrijk

Dierenartsen die een goede service verlenen en erg klantvriendelijk zijn krijgen hier de meeste complimenten over. Een tevreden klant vertelt: "Niet alleen vriendelijk en lief voor de dieren." Daar scoren ze punten mee bij de klanten. Dat een dierenkliniek goed te bereiken is voor klanten is ook erg belangrijk. Ruime openingstijden worden bijvoorbeeld gewaardeerd. Ook met snel handelen in het geval van spoed zijn klanten zeer tevreden. Deskundigheid en ervaring van de dierenarts wordt bovendien op prijs gesteld.

Onprofessionaliteit en onbekwaamheid

Dat klantvriendelijkheid belangrijk is voor klanten komt ook in de negatieve beoordelingen. Wanneer dierenartsen kil, afstandelijk en alles behalve klantvriendelijk zijn, wordt hen dit niet in dank afgenomen. Verder worden er veel klachten achtergelaten over hoge prijzen. Onprofessionaliteit en onbekwaamheid worden ook als redenen voor een negatieve beoordeling gegeven.

De gegevens van de reviews zijn afkomstig van Telefoonboek.nl. Deze beoordelingen bestaan uit cijfers voor de algemene indruk, service en prijs-kwaliteit verhouding. De beoordelaar kan dit cijfer voorzien van een geschreven review, waarin de positief of negatieve ervaring wordt toegelicht.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!