Places logo
Menu

Dierenartsen in Drenthe best bereikbaar

Dierenartsen in Drenthe best bereikbaar

Er is iets aan de hand met uw huisdier. Het is alleen moeilijk te beoordelen of iets een spoedgeval is of niet. Is bijvoorbeeld de verminderde eetlust van uw hond onschuldig of is er echt iets ergs aan de hand? Het is bij twijfel altijd fijn om even de dierenarts te kunnen bellen. Maar hoe bereikbaar zijn dierenartsen eigenlijk? Telefoonboek.nl zocht uit hoe goed de Nederlandse dierenartsen per telefoon bereikbaar zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan in totaal 1403 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Dierenarts'. Daarvan zijn 832 nummers beoordeeld op hun bereikbaarheid. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 126 van de 832 dierenartsen het geval, hetgeen neerkomt op 15,3% van de gevallen. Dat betekent dat 84,7% van de onderzochte dierenartsen weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Limburg en Zeeland het slechtst uit de bus komt: 18,2% van de dierenartsen in Zeeland en 18,7% van de dierenartsen in Limburg waren meer dan drie keer niet beschikbaar. In Drenthe doen de dierenartsen het juist erg goed, daar werden geen bedrijven met meer dan drie klachten gevonden.

Snelle reactie van dierenarts van belang

Het zijn geen slechte cijfers, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Wanneer mensen naar een dierenarts bellen is het vaak omdat zij direct advies nodig hebben. Het is daarom belangrijk dat een dierenarts goed bereikbaar is. Gelukkig zijn de meeste dierenartsen in Nederland ook gewoon prima te bereiken. Zo kunnen mensen hopelijk snel advies krijgen wanneer zij zich zorgen maken over hun huisdier."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Drenthe: geen bedrijven met drie klachten of meer

Overijssel: 4,9%

Utrecht: 5,3%

Noord-Holland: 7,6%

Flevoland: 8%

Gelderland: 8,5%

Zuid-Holland: 8,5%

Groningen: 10,8%

Friesland: 10,1 %

Noord-Brabant: 10,9%

Zeeland: 18,2%

Limburg:18,7%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!