Places logo
Menu

Deze drie voordelen hebben infographics!

Deze drie voordelen hebben infographics!

Tegenwoordig moet alles snel en bondig; mensen hebben een te korte spanningsboog om een heel artikel te lezen en scannen daardoor snel de teksten op uw website. Als u uw informatie wilt delen dan kunt u hier makkelijk op inspelen door middel van een infographic. Dit is een boodschap in een visueel jasje. Voor een ondernemer heeft dit vele voordelen. Places.nl zette de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje.

1. Makkelijk te delen

Infographics zijn afbeeldingen die een grote hoeveelheid informatie bevatten. Doordat de informatie in een afbeelding staat kan uw lezer dit makkelijker delen op bijvoorbeeld social media. Op visuele platformen als Pinterest en Instagram is het ook makkelijker om een afbeelding dan een artikel te delen. Als uw afbeelding gedeeld wordt met een link, dan zal uw SEO hierdoor verbeteren. Door de makkelijke deelbaarheid van een afbeelding heeft een infographic hierdoor de potentie om viral te gaan.

2. Ze trekken de aandacht

De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Hierdoor wordt onze aandacht sneller getrokken door plaatjes dan door tekst. Daarnaast is de spanningsboog van de consumenten tegenwoordig een stuk korter en een afbeelding kan kort maar krachtig een boodschap overbrengen. De kans is dus groter dat iemand uw informatie opslaat als het gepresenteerd is in de vorm van een infographic in plaats van in tekst.

3. Werkt als marketingmiddel

Daarnaast kan uw infographic dienen als een zelfde soort marketingmiddel als een flyer of nieuwsbrief, doordat deze hetzelfde formaat bevat. Om herkend te worden kunt u in uw infographic gemakkelijk uw huisstijl doorvoeren. Alle lezers van uw infographic zien dan ook uw bedrijfsstijl en dit kan meer naamsbekendheid creëren. Het is hierom ook aan te raden om altijd dezelfde stijl voor uw infographics te gebruiken. Op deze manier zullen mensen uw bedrijf herkennen door de infographics.

Als u mooie infographics heeft, dan is het natuurlijk belangrijk dat u ook online goed vindbaar bent voor (potentiële) klanten. Met behulp van Places Adverteren kunt u een gratis bedrijfsvermelding aanvragen op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Voor vragen over adverteren kunt u ons bellen op 024 - 3555 299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!