Places logo
Menu

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam meest gezochte plaatsen

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam meest gezochte plaatsen

Het online zoekgedrag blijft toenemen en consumenten hoeven tegenwoordig maar enkele zoekwoorden in te vullen om een lijst met mogelijkheden getoond te krijgen. Wanneer consumenten op zoek zijn naar een bedrijf dan kunnen zij deze natuurlijk zoeken via zoekmachines zoals Google, maar ook via websites als Telefoonboek.nl. Op deze websites hoeven mensen slechts aan te geven wat zij zoeken en waar zij dit zoeken. Op die manier kunnen zoekmachines een zo goed mogelijke match weergeven. Telefoonboek.nl heeft eerder al onderzocht 'wat' consumenten in Nederland voornamelijk zoeken, maar deze keer vroegen zij zich af 'waar' consumenten zoeken. Volgens de zoekopdrachten is dit duidelijk: Den Haag.

Meest gezochte plaatsen

Met meer dan 6,6 miljoen bezoekers per maand en ruim 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen brengt Telefoonboek B.V. bedrijf en consument samen. Maar naar welke plaatsen zoekt men voornamelijk? Met 19.953 unieke zoekopdrachten het afgelopen jaar blijkt dat Den Haag te zijn. Onze hoofdstad Amsterdam staat ook in de top drie zoals wellicht te verwachten was en leverde 15.249 unieke zoekopdrachten op. Tot slot behoorde Rotterdam tot de top drie van meest gezochte plaatsen in Nederland en werd er via Telefoonboek.nl 14.254 keer gezocht naar Rotterdam. De cijfers laten zien dat er voornamelijk werd gezocht naar steden in de Randstad. Belangrijk daarbij is dat het hierbij puur gaat om zoekopdrachten met de voorkomende plaatsnaam en er niet is gekeken naar zoekopdrachten van bedrijven die in de betreffende plaatsen gevestigd zijn.

Bedrijven en particulieren

De resultaten zijn natuurlijk niet geheel verrassend. Wel is het opvallend dat Amsterdam niet op nummer één staat, maar dit het geval is voor Den Haag. Amsterdam heeft namelijk ruim 850.000 inwoners en een groot aantal gevestigde bedrijven, waar dit voor Den Haag een stuk lager ligt (ruim 520.000 inwoners). Daarnaast is het opvallend dat de stad Utrecht een negende plaats inneemt in de top tien van meest gezochte plaatsen, terwijl dit de vierde grootste stad van Nederland is. Tot slot is de grote hamvraag of bedrijven uit plaatsen die niet in de top tien staan nog veel kunnen verbeteren als het aankomt op online vindbaarheid of dat dit juist op orde is en consumenten geen zoekmachines nodig hebben om bedrijven te vinden. De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar de inzichten zijn zeker interessant en vormen een punt van aandacht.

De meest gezochte plaatsen volgens Telefoonboek.nl

Plaats Unieke zoekopdrachten

 1. Den Haag 19.953
 2. Amsterdam 15.249
 3. Rotterdam 14.254
 4. Groningen 13.617
 5. Eindhoven 11.042
 6. Zwolle 7.172
 7. Tilburg 5.405
 8. Apeldoorn 5.034
 9. Utrecht 4.941
 10. Leeuwarden 4.576

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!