Places logo
Menu

De meeste websites blijken niet geoptimaliseerd met sociale media knoppen en afbeeldingen

De meeste websites blijken niet geoptimaliseerd met sociale media knoppen en afbeeldingen

Vandaag de dag kan het een bedrijf eigenlijk niet meer aan een website ontbreken. Toch bleek eerder al dat er in verschillende branches aanzienlijk veel bedrijven geen goed werkende website hebben en dat bedrijven die wél een werkende website hebben deze vaak niet goed beveiligen. De volgende vraag is of goed werkende websites ook zo optimaal mogelijk ingezet worden. Places Nieuws verkende hiervoor meer dan een half miljoen websites.

Crawlen

Places Nieuws verkende door middel van software maar liefst 515.190 websites. Dat heet crawlen. De software nam mee of er Google Maps op de websites gebruikt wordt, hoeveel afbeeldingen de websites bevatten en of op de websites sociale media buttons (voor Instagram, LinkedIn, Twitter en Facebook) aanwezig zijn. Potentiële klanten vinden het vaak prettig om op sociale media kanalen meer informatie te achterhalen over het bedrijf en bijvoorbeeld foto"s te bekijken. Door sociale media buttons te plaatsen zijn klanten snel op de juiste pagina"s.

Google Maps en social media buttons

Uit het onderzoek blijkt dat er veel meer websites zijn die geen Google Maps gebruiken en geen sociale media buttons hebben dan websites die dit wel gebruiken en hebben. 412.537 websites maken geen gebruik maken van Google Maps, terwijl maar 102.653 websites dit niet doen. Slechts 5,8 procent van gecrawlde websites blijkt een Instagrambutton te hebben. Dit percentage ligt iets hoger bij andere sociale media kanalen. 14,8 procent van de websites heeft een LinkedInbutton, 21,4 procent een Twitterbutton en 32,1 een Facebookbutton.

Afbeeldingen

Websites bevatten gemiddeld 1,42 foto"s. Dit gemiddelde cijfer wil natuurlijk niet zeggen dat alle verkende websites foto"s bevatten. Het zou kunnen dat websites die veel foto"s bevatten het gemiddelde aantal aanzienlijk naar boven halen, of dat websites zonder foto"s het gemiddelde aantal naar beneden halen.

Visueel aantrekkelijk

Waarom kaarten, knoppen en afbeeldingen zo belangrijk zijn voor een website? Mensen begrijpen zaken nou eenmaal beter als het visueel wordt gemaakt, zo schrijft ook het Harvard Business Review.


Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!