Places logo
Menu

De laadtijd van uw website: 5 fabeltjes

De laadtijd van uw website: 5 fabeltjes

Als u als ondernemer een website heeft, wilt u natuurlijk dat deze zo goed mogelijk functioneert. Met name de laadtijd is iets wat het gemak van de website veel kan verbeteren. Bovendien zorgt een kortere laadtijd voor een hogere ranking in Google en een grotere tevredenheid bij websitebezoekers. Echter, er gaan nogal wat mythes rond over het sneller maken van de website. Places.nl zet u met beide benen op de grond en vertelt u vijf laadtijdfabels!

1. Afbeeldingen vertragen de website

Het plaatsen van afbeeldingen brengt twee aspecten met zich mee: de opslag ervan op de server en het opvragen door een bezoeker. De opslag op zich maakt uw website niet traag, maar er kan wel vertraging optreden wanneer een bezoeker hem opvraagt. Echter, dit is pas merkbaar op het moment dat er opvallend veel afbeeldingen zijn of deze extreem zwaar zijn. Hiervoor bestaan goede oplossingen, zoals comprimeren en optimaliseren. Hiermee zijn afbeeldingen helemaal niet per se vertragend!

2. Meer bezoekers zorgen voor meer vertraging

Dit is niet per definitie het geval, enkel wanneer uw verwerkingscapaciteit te klein is. Met name het bezoek van bots (robots van andere websites en zoekmachines) kan ervoor zorgen dat uw verwerkingscapaciteit sneller bereikt is. Zolang u deze enigszins afhoudt merkt u er geen vertraging van! Zorg bijvoorbeeld voor een goede blokkering en een duidelijke structuur, dan heeft u bij meer bezoekers nergens last van.

3. Caching helpt sowieso

Bij caching wordt er een virtuele "foto" van uw websitepagina gemaakt. Normaal gesproken wordt deze pagina bij het opvragen opgebouwd uit de verschillende elementen, maar als deze "foto" is gemaakt, is dat het enige wat geladen hoeft te worden. Dit kan tijdswinst opleveren als de oorspronkelijke onderdelen erg zwaar waren, waardoor ze meer tijd kostten dan de cache. Echter, de cache kan ook zwaarder zijn dan de oorspronkelijke opbouw, waardoor het laden alleen nog maar langer duurt. Doe dus eerst onderzoek naar deze afweging!

4. Een snelle webhoster maakt snel

Het is inderdaad zo dat een slim webhostingpakket uw website kan versnellen. Echter, als de website niet goed in elkaar zit, kan ook een snelle hosting hier niks aan veranderen. Een ander probleem wordt hierdoor niet opgelost! Omgekeerd is het wel zo dat een langzame webhoster de website altijd langzaam maakt. Een goede hosting kan dus toch nooit kwaad.

5. Er is één magische truc

Er wordt nog wel eens gedacht dat er één magische oplossing bestaat om een website sneller te maken. Helaas, dit is niet het geval. Een website bestaat uit veel verschillende elementen, waardoor op allerlei gebieden vertraging kan ontstaan. Het is dus van belang dat elk onderdeel in orde is. Een oplossing die alle problemen in één keer oplost is helaas een sprookje!

Wilt u ook een website bouwen, maar weet u niet waar te beginnen? Laat deze dan maken door Places. Hier betaalt u voor het eerste jaar nu slechts €49, en wordt er door een team van experts een kant-en-klare website voor u opgezet!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!