De kleine lettertjes: belangrijk of niet?De kleine lettertjes: belangrijk of niet?

De kleine lettertjes, we kennen ze allemaal. Onderaan een flyer, brochure of contract zijn dikwijls algemene voorwaarden te vinden. Het opstellen hiervan bij het leveren van goederen of diensten is niet verplicht, maar zeker aan te raden voor u als ondernemer. Waarom? Places.nl geeft u drie goede redenen.

Begrensde aansprakelijkheid

Alhoewel het in het grootste deel van de gevallen goed gaat, kan het zijn dat er af en toe iets mis gaat met uw levering, product of communicatie naar de klant. Sommige klanten lossen dit gemakkelijk met u op, maar er bestaat de kans dat de klant zo ontevreden is dat hij er een groter probleem van maakt. Om u te beschermen voor de gevolgen van eventuele fouten en onduidelijkheden op een later moment te voorkomen, loont het de moeite duidelijke algemene voorwaarden op te stellen. Hiermee dekt u uzelf bij voorbaat in en bent u maar beperkt aansprakelijkheid. Dit kan een hoop gedoe voorkomen!

Extra zekerheid van de klant

Bij het maken van afspraken is het voor u belangrijk dat de klant zich ook aan de afspraak houdt. De klant moet bijvoorbeeld betalen voor uw levering en u wilt zeker weten dat dit gebeurt. Om dit duidelijk te maken voor beide partijen, kunt u dit in de voorwaarden zetten. Dan is de klant direct op de hoogte van wat er van hem verwacht wordt en kunnen daar later geen discussies of misverstanden meer over ontstaan. Algemene voorwaarden zijn dus niet alleen voor u nuttig, maar ook voor uw klant.

Voorkom juridische geschillen

Wist u dat ruim twee van de drie juridische conflicten voorkomen had kunnen worden door goede algemene voorwaarden? Een rechtszaak vanwege een juridisch conflict is niet ondenkbaar. Door van tevoren zorgvuldig alle voorwaarden op een rijtje te zetten en deze compleet en duidelijk te formuleren, verkleint u de kans hierop. U en de klant krijgen waar u recht op heeft en weten beiden wat er wel en niet binnen de mogelijkheden ligt. Het opstellen kost even tijd, maar nog altijd minder dan het uitvechten van een conflict zou kosten. De investering waard, dus!

Meer lezen? Houd de Places blogpagina in de gaten voor meer ondernemersnieuws en -tips. Deze week las u onder meer over het opbouwen van klantrelaties, afbeeldingen voor op uw website en wachtmuziek.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek