Places logo
Menu

De klant is koning, en content is king!

De klant is koning, en content is king!

De content op uw website is erg belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines. Het is dus zaak dat u goede content op uw website plaatst. Maar nu vraagt u zich natuurlijk af: hoe schrijf ik deze goede content? Places.nl geeft u tips om content te schrijven die uw bezoekers graag lezen.

Contentstrategie

Zorg voor een goede en gestructureerde contentstrategie. Dit wil zeggen dat uw website een samenhangend geheel is. Zorg ervoor dat de tekst, plaatjes, kleuren, onderschriften etc. op elkaar afgestemd zjin. Alles moet duidelijk bij elkaar horen. Verplaats u ook in de lezer. Wat zou hij of zijn interessant vinden om te lezen? Wat triggert uw (potentiële) klanten om iets te leren, lezen of kopen? Koppel daar een doel aan zodat uw website ook een duidelijk doel heeft. Wat wilt u bereiken en welke actie moet de bezoeker daarvoor ondernemen?

Gevoel

Denk er goed over na welk gevoel u de lezer wilt meegeven. Denk bijvoorbeeld aan de reclames waarin u beelden ziet van zielige en hongerige dieren. Deze beelden roepen een gevoel van medelijden op. Maar gebruikt u vrolijke en mooie beelden, dan roept dat een "feelgood" gevoel op. Emotie speelt dus een belangrijke rol in uw content.

Beknopt en duidelijk

Bedenk daarnaast goed wat essentieel is voor de lezer. Schrijf beknopte stukkken, die duidelijk en snel te lezen zijn. Niet te veel poespas er om heen, maar werk naar de essentie van het bericht. Kruip weer in de huid van de lezer; wat wil hij of zij echt weten. Creeër een strategische boodschap.

En schrijven maar

Heeft u zelf talent voor schrijven, dan kunt u meteen aan de slag. Zorg ervoor dat u de teksten door verschillende mensen laat nalezen. Zo krijgt u steeds een frisse blik op uw stukken. Vind u het lastig om een leuk stukje te schrijven, besteed het dan uit. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schrijven van goede content.

Is uw content klaar om getoond te worden? Dan kunt u terecht bij de Places Websites voor een professionele website. Wilt u graag advies of meer informatie? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze servicedesk op 024 - 3555 299. We helpen u graag uw content te verspreiden!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!