Places logo
Menu

De Grote Marketing Enquête: kansen en risico's voor marketeers

De Grote Marketing Enquête: kansen en risico's voor marketeers

De Grote Marketing Enquete, die Adformatie en Trendbox jaarlijks publiceren, brengt de grootste kansen en uitdagingen voor marketeers in kaart. Dit jaar wordt deze enquête alweer voor de 17e keer gehouden, wat de enquête tot het langst lopende marketingonderzoek van Nederland maakt. Places.nl vertelt u in deze blog wat die kansen en uitdagingen voor marketeers precies waren.

Nieuwe technologieën

Er waren afgelopen jaar erg veel nieuwe ontwikkelingen in de technologie voor marketing. Jammer genoeg was er toen nog te weinig kennis om hier goed mee om te gaan. Het bijhouden van zoveel nieuwe kennis is ook lastig. Toch is het zonde, want deze ontwikkelingen bieden juist nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

Klant centraal

De klant centraal stellen wordt gezien als een van de grootste kansen voor marketeers. De strategieën om de klant centraal te stellen worden met vele nieuwe termen in vakjargon beschreven. Maar al die termen beschrijven vaak dezelfde essentie. Met de nieuwe technologieën en de integratie van al die mogelijkheden in de offline-activiteiten kunnen ondernemers goed inspelen op het centraal stellen van de klant.

Marketing belangrijker

Veel marketeers dachten dat zij erg relevant zijn voor de organisatie waarin ze werkzaam zijn. Daarnaast verwachtten zij dat marketing alleen maar belangrijker zou worden in de ogen van het bestuur van hun organisatie.

Risico"s

Krappere budgetten worden gelukkig niet meer als risico genoemd, maar wel het blijven hangen in het oude en vertrouwde. Ook het tekort aan vakmanschap wordt een risico genoemd. Dit hangt deels samen met de grote hoeveelheid nieuwe technologieën en dus het bijhouden van kennis en vaardigheden.

2016

Ook dit jaar wordt de Grote Marketing Enquête weer gehouden. De uitslag wordt in het najaar gepubliceerd in het Tijdschrift voor Marketing en en wordt toegelicht op het Grote Marketing Congres op 1 november in het Amsterdamse Concertgebouw.

Places blog

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en het laatste nieuws voor ondernemers? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. Hierop verschijnen dagelijks nieuwe blogs gericht op ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact op met onze medewerkers op 024 3555 299, we helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!